>:(

Mijn wenkbrauwen. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik voel me gezegend, omdat ik zonder make-up de deur uit kan en dan nog wenkbrauwen op heb. Ik hoef ze niet perse bij te tekenen. Ik haat ze omdat Muti Natuur mij gezegend heeft met een setje Brooke Shields wenkbrauwen in de kleur donkerbruin. Ze groeien enorm hard en mijn pincet kan het amper bijhouden. Regelmatig pluk ik teveel haartjes weg en dan moet ik ze dus alsnog bijtekenen. Niet epileren is al helemaal geen optie, want de wereld lijkt verdeeld in twee groepen: Bert en Ernie’s. Ik ben een Bert.

Zo’n monobrow lijkt me niets, dus zuchtend pak ik mijn wenkbrauwpotlood en pincet en gaan met die banaan. Vroeger ging ik naar een schoonheidsspecialiste, maar mijn wenkbrauwen hebben minimaal elke week een plukbeurt nodig. Zoveel geld was er niet, dus het kon meestal maar eens per maand. Tussendoor hield ik het dan zelf bij en dat gaf weer bovenstaande problemen. Plus dat het ene pincet het andere niet bleek te zijn. Drama drama.

Het probleem is momenteel zo: je verplukt je wenkbrauwen. Dus je mist gedeeltes en die moeten terug groeien. Ondertussen wil je de boel wel netjes houden. Ik teken daarom eerst een wenkbrauw op mijn gezicht en pluk er dan omheen. Maar ja, iedere keer ga ik er toch mee de mist in. Hoe ik het doe, doe ik het, maar ik heb standaard bogen op plekken waar die niet horen en de ruimte tussen mijn wenkbrauwen is dan wel te breed, dan wel te kort. De Japanners hebben gadgets voor alles, maar ik vrees dat deze niet bij mijn gezicht past.

Ik heb daarom serieus zitten nadenken over het tattoeëren van mijn wenkbrauwen. Maar dat is een dure en pijnlijke bedoening die je elke vijf jaar moet herhalen. Het kan bovendien ook gigantisch misgaan. Dan loop je vervolgens jaren rond met een stel oerlelijke wenkbrauwen die ook nog eens 70% van je gezichtsuitdrukking bepalen. Wellicht laat ik ze in de toekomst wel doen. Later, als ik rijk ben. Maar ik ga wel flink wat vooronderzoek doen. Ik wil zeker weten dat de tattoeëerder me een mooi stel wenkbrauwen kan geven en ik niet de straat op hoef zoals het meisje hieronder. Brrr!

Comments

>:( — 3 Comments

  1. Aw, kom op. Je hebt prachtige wenkbrauwen (ongeveer zoals de mijne, ook lekker vol.) en met die nieuwe tweezerman (ik wil er nu ook eentje!) lukt het vast en zeker.

    Ik gebruik zelf Anastasia. Ik ben echt zowat verslaafd aan dit merk. Ik wil niets anders. Ik heb een complete 7-delige set gekocht bij de Douglas, en laat daar ook altijd mijn wenkbrauwen doen. I just love it. Bij de eerste keer waxen schoot ik keihard in de lach van de pijn. Elke dag (behalve in de vakantie, ik heb ze nogal verwaarloosd, helaas) netjes een Touch up, ik hou er zo van.

    (En ja, daardoor vallen de wenkbrauwen bij mij zo op. Het is echt raar!)
    Nurchamiel recently posted..Zomer Hiatus

  2. En als je dan serieuze belangstelling hebt om echt je wenkbrauwen te laten epileren, dan ken ik iemand die dat ook heeft laten doen en waar het echt mooi bij is. Ik kan via haar wel een naam/adres vragen. Dus als je belangstelling hebt, mail me even 😉
    Angela recently posted..20- Wist je dat