88 Palettes

Deze foto vond ik op google. Dit zijn de drie palettes die ik heb: warm, original en shimmer. Ik heb ze alledrie van Ebay voor ongeveer 10-15 euro inclusief. Maar goed, wat vind ik er nu van? Moet jij ze ook? Welke moet je dan hebben?

Algemene informatie:
Te koop bij: www.boozyshop.nl, www.enchantra.eu, www.ebay.com.
Prijs: vanaf 10 euro inclusief. Kan oplopen tot 20 euro exclusief.
Grootte van het palette: zo groot als een pakje haarkleuring.
Grootte van de oogschaduws: iets kleiner als een 2 eurocentje.
Extra’s: een spiegel en twee oogschaduw applicators die je niet meer kan terughangen.
Pigmentatie: prima. Het verschilt wel per oogschaduw, maar de verschillen zijn niet super groot.
Structuur: zacht en brokkelig. Je moet dus voorzichtig zijn met je kwast.
Zijn veel kleuren hetzelfde: ja. Soms verschillen ze 1 á 2 tinten van elkaar. Dit is eigenlijk wel goed. Als je favoriete highlighter opgaat, zit er altijd eentje in, die er wel op lijkt.
Blijven ze een hele dag zitten: met primer wel, zonder primer absoluut niet.
Frustaties: oogschaduws die sneuvelen bij de post, helemaal als het hele palette er dan onder zit. Ook irritant: ben je bezig met het mixen van kleuren en dan kom je erachter, dat die kleur ook al “gewoon” in het palette zat.
Fall-out: valt best mee, zeker als je rekent dat de oogschaduws best zacht zijn.

88 Hype: overrated???
De palettes zijn leuk, zeker als je niet zoveel kleuren oogschaduw hebt. Je hebt alleen een goede primer nodig en je kan eindeloos experimenteren, want het pigment is goed en ze brengen fijn aan. Maar denk niet dat je ineens alle kleuren hebt of dat de kwaliteit ge-wel-dig is. Dat is gewoon niet zo. Als je nauwelijks oogschaduw gebruikt of altijd dezelfde tinten, dan heb je niets aan de palettes. Ze zijn echt leuk om mee te spelen en te experimenteren.

88 Matte / Original:
Op de foto zie je het 88 Original in het midden. Hij bevat dezelfde kleuren als het shimmer palette, maar bevat matte en satin finishes. Dit palette is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Je kan er veel mee experimenteren. Het is echt een pretpalette. Toen ik hem net had, was ik er helemaal weg van. Je hebt ineens zoveel kleurtjes om mee te spelen! Je moet wel van kleurtjes houden. Het 88 Original palette bevat weliswaar ook nude en bruintinten, maar de kleurtjes moeten ook gebruikt worden.

88 Warm:
Op de foto zie je links het 88 warm palette. Deze bevat matte en satin finishes en is daarmee geschikt voor alle leeftijden. Dit is het ideale palette voor mensen die houden van rustig, aardetinten, neutrale looks of juist smokey eyes. Er zitten heel veel verschillende tinten in, die in de eerste instantie allemaal op elkaar lijken. Maar op je oogleden zie je wel degelijk verschil. Het zijn niet alleen nude en bruintinten. Je vind er ook rood, blauw en groen in terug. Dit palette vind ik fijn om een rustige look mee te maken. Met de gekleurde palettes ga ik al snel te ver.

88 Shimmer:
Rechts op de foto zie je het 88 shimmer palette. Hij bevat dezelfde kleuren als het original palette. Het shimmergehalte valt best mee. Ze glanzen wel, maar zijn niet overdreven glitterig. Sommige zijn een beetje frosty. Dit palette is misschien een beetje riskant voor oudere mensen, aangezien glanspartikeltjes de rimpels extra benadrukken. De shimmer is ook zachter dan de original. Dit is het ultieme pretpalette voor de paradepaardjes onder ons.

Shirley’s favoriet:
88 Shimmer. Ik hou van alles dat glimt, dus ik verkies shimmer boven mat/satin. Het warm palette vind ik heel handig voor bijvoorbeeld school, maar mijn inner diva wilt het gewoon glinsteren.

Comments are closed.