A First Time For Everything #1

Ball Jointed Dolls alias BJD’s alias Dollfies zijn poppen gemaakt van kunsthars. Ze zijn heel beweegbaar dankzij de kogel gewrichten. Haar, huidskleur, ogen, face-up en kleding kunnen naar eigen wens worden gemaakt. Het is zelfs mogelijk om delen toe te voegen aan je pop, zoals hoorns of om delen te veranderen zoals de vorm van de mond.

De face-up, daar wil ik het over hebben. Ik heb al eens eerder een face-up nagemaakt. Op mijn eigen gezicht wel te verstaan. Ik hou wel van tekenen en schilderen. Dus make-up op een pop schilderen? Dat klonk wel als iets voor Shirley.

Dit ben ik met floating head Tsuki, één van de BJD’s van Roos. Tsuki heeft nog geen eigen lichaam, maar die krijgt ze nog wel. Roos wilde graag make-up in grijstinten, omdat Tsuki een maan thema moest krijgen.

Ik heb ongeveer 2 uur zitten zwoegen op Tsuki (geen grapje) en dit was het resultaat. Ik heb enkel acrylverf gebruikt, omdat ik geen zin had om te layeren met pastel (na elke laag mag je weer vernissen en dat moest buiten).

Dit is een foto met flits. De pruik is wel van Tsuki, maar de ogen niet. Deze ogen pasten beter bij deze make-up. Roos was niet erg enthousiast, want Tsuki had eigenlijk een lieflijk maanmeisje moeten worden en geen creepy “Mega Mindy” (Roos haar woorden) zoals hier.

Ik dacht dat de make-up wellicht beter zou staan bij een zwarte pruik, maar helaas. Tsuki bleef even “lelijk”. Als je nagaat dat ik nog nooit eerder een face-up heb gedaan en me ook niet bijster veel had ingelezen en het hoofdje echt heel klein was… Ja smoesjes. Nee ik was ook niet erg tevreden. Het had op zijn minst allemaal strakker, dunner en netter gemogen. Ach ja. Vervolgens kon ik mijn uren werk ongedaan maken met nagellakremover. 🙁

Foto’s zijn gemaakt met Roos haar Sony Cybershot. Foto 1 heb ik zelf gemaakt. De overige foto’s zijn door Roos gemaakt.

Comments

A First Time For Everything #1 — 1 Comment