Another christmas log

Ik hou van kerst. Ik vind het geweldig. Dit is de kerstboom van mn ouders. Groot, vol lichtjes en kitscherige spullen en ballen. Wit en goud zijn al enkele jaren de hoofdkleuren van mijn moeders boom. Vanwege zijn grootte, kan er geen piek in, dus vandaar die pauw. Wij doen alleen aan kerst en kopen cadeaus voor één gezinslid. Mijn broertje zou eerst alleen met zijn schoonouders mee doen, maar mijn moeder was bang dat hij het gevoel kreeg er niet meer helemaal bij te horen, dus hebben we voor hem en zijn vriendin ook cadeaus gekocht. Heerlijk al die pakjes onder de boom!

Ik kan echt genieten van kerstbomen, kerstversieringen en kerstaanbiedingen. Het verzacht het leed van spekgladde wegen en donkere dagen. Ik heb wel een hekel aan de meeste kerstliedjes en kerstfilms. Gewoon, omdat altijd hetzelfde uitzenden. Altijd die eeuwige herhalingen. Bah! Slechts één klassieker blijf ik leuk vinden qua liedjes: All I Want For Christmas van Mariah Carey. Dat is gewoon een blij nummer. De rest zijn meestal zo dertien-in-een-dozijn-bleh-typische-skyradio-nummers of nog erger: kijk-wij-krijgen-cadeaus-en-zo-maar-die-zielige-kindertjes-in-Afrika-hebben-honger-achtige nummers. Gelukkig proberen artiesten nieuwe nummers te maken. Ze moeten meer blijheid in de nummers stoppen. Train deed een goede poging, maar die irritante hohoho herhalen ze tot vervelens toe op het eind. Het is ook nooit goed hè 😛

Qua kerstfilms ook. Of het zijn die eeuwige kerstman-zit-in-de-problemen-films of zielig-kindje-is-vooral-heel-zielig-met-kerst-films. Argh! The Grinch vond ik dan wel weer leuk. Chagrijnig groen monster. Happy end. Blijheid. Yay. The Nightmare Before Christmas is gewoon hilarisch. Ik snap niet dat ze deze film nooit uitzenden op de eerste of tweede kerstdag. Ik wil meer van dat soort films. Wie geeft Tim Burton even een schop onder zijn kont?

Comments

Another christmas log — 3 Comments

  1. Wij doen ook maar een of twee cadeaus met kerstmis (gesponserd door, ja… ma en pa). Je zult niet geloven wat ik dit jaar vraag: een gereedsschapskoffer voor in mijn auto! (Als je het vorig jaar had gezegd, dan had ik dat dus ook niet geloofd. Dan had ik je keihard uitgelachen omdat ik mijn rijbewijs nog eens niet had). Zo’n koffer is verrekte handig, omdat alles bij mij zowat rondslingert in mijn kofferbak. Nu ik eraan denk, ik heb ook nog een sleeptouw nodig. Waaa. Waar vind je dat soort spul eigenlijk?
    Nurchamiel recently posted..Will be evil for make-up

  2. Oeh wij kijken altijd met kerst een film, een hele mooie, maar zul je altijd zien ik weet de naam niet!

    Oké na een lange zoektocht, heb ik de film gevonden, hij heet Curly Sue en het is zo’n lieve film! En dat meisje is zo schattig! Aanrader dus!
    Angela recently posted..Acné- Een tweede week met Medex