Attentie Online Verkopers!

Ik mag graag online shoppen. Lekker lui vanuit de stoel dingen bestellen en thuis uitproberen. Heerlijk. Helaas snappen niet alle webshop eigenaren dat bepaalde dingen zeer (on)gewenst zijn. Daarom vandaag, dit artikeltje, met mijn geweldige paint illustraties.

De lay-out:
Die moet vooral geen bewegende dingetjes bevatten. Geen glitterige achtergronden, geen animaties (nee, ook geen mooie!) en geen lullige clip art. Less is more!

Dit zie ik graag. In hele rustige, niet vloekende kleuren. Saai? Jazeker. Maar ook erg gebruiksvriendelijk. Het is immers een webshop, geen online kunstwerk. Ik wil van tevoren weten hoe ik kan betalen (ideal? paypal?) en je maakt me helemaal blij met duidelijke foto’s die kleur echt zijn. Ik weet dat monitor instellingen de kleuren kunnen be├»nvloeden, maar sommigen bewerken de foto’s zo erg dat de afbeelding geheel niet meer op het product lijkt.

Nog enkele dingetjes die ik belangrijk vind: zoek opties. Ik hou er niet van om een prachtig jurkje te zien en er vervolgens achter te komen dat het niet (meer) in mijn maat verkrijgbaar is of ver boven mijn budget. Kleine fotootjes zonder beschrijving vind ik persoonlijk lekker browsen. Op MP kies ik dan ook vaak voor fotogalerij. Pas als ik op de thumbnail klik wil ik de beschrijving en dergelijke zien.

Prijzen:
Je moet geld verdienen. Dat snap ik. Doen wij ook. Jij wilt vast ook niet teveel uitgeven. Wij ook niet. Trouwens, ik wil graag betalen via paypal of iDeal. Maar goed, als ik dan ga betalen, kunnen de volgende irritante situaties zich voordoen…

Gepeperde verzendkosten zijn niet grappig. Gratis verzendkosten aanbieden, maar enorm hoge bedragen hanteren is gewoon gemeen. Doet u dan maar een goede prijs voor beiden meneer. Dank u vriendelijk.

Bezorging en retouren:
Maak ons blij, maar niet met dode vogeltjes.

Klantvriendelijkheid en klantenbinding:
Nieuwsbrieven automatisch aanvinken is gemeen. Nieuwsbrieven meerdere keren per maand sturen is gewoon spam. Niet doen.

Meer! Meer:
Dat was behulpzaam Shirley, ik wil meerrrrrrr. The Oatmeal heeft nog een hilarisch herkenbaar stuk gepost, een tijdje terug. Ik ben het volledig met hem eens, dus lees deze post zeker door.

Comments

Attentie Online Verkopers! — 3 Comments

  1. altijd weer die geweldige paint creaties van je, heerlijk!
    (en het artikel was ook goed :P)

    (maar ik las vooral verder wegens je paint creaties :P)