Bejaarde twintiger

Ik wordt oud. Niet zomaar ouder, maar echt oud. Vroeger vond ik 22 al wel heel volwassen en dat idee bleek niet juist te zijn. Op je 22ste ben je namelijk niet zo volwassen als je vroeger dacht dat je zou zijn. Vroeger vond ik 22 ook “jong”. Je bent dan toch in de bloei van je leven? Misschien komt het omdat ik in het beautyblog wereldje zit, maar ik merk dat 22 als “oud” gezien wordt door iedereen die nog geen 22 is. Ja, de eerste fijne lijntjes rond de ogen doen hun intrede en die fijne lijnen op mijn voorhoofd trekken niet meer weg in de middag. Maar ik ben toch niet oud? Komaan!

Toch merk ik dat ik achterloop. Ik ben geen meisje meer, maar een mevrouw. De eerste keer dat dit je overkomt, lieve jonge lezers, schrik je, je het leplazerus. “Mevrouw…?”….WTF? MEVROUW? Ik ben ook geen “je” meer, maar “u”. Je krijgt van de verkopers van Douglas geen parfum samples meer, maar anti rimpelcrème. En je loopt ook trendgewijs achter. Dat laatste doet me het meeste oud voelen op dit moment.

Kijk, je kan wel up to date blijven met mode en beautynieuws. Ik heb de New Kids hype ook meegekregen. Maar ik loop ook veel mis. Tot mijn grote schaamte breng ik regelmatig een bezoekje aan Urban Dictionary. Een Engelse site die je uitlegt wat voor soort emoticon “qq” is, nadat @slajezelf tweette “Mensen die niet snappen dat ‘qq’ een emoticon is #SlaJeZelf”. En zo waren er nog wel meer woorden en afkortingen waarvan de betekenis mij waren ontgaan. Dat ik een woordenboek nodig heb om twitter goed te lezen is toch te erg voor woorden?

Naast het feit dat ik er een woordenboek op na sla, fijne lijntjes heb en officieel een mevrouw ben met anti rimpel crème samples, lees ik ook tweets van de jongere garde die onheilspellende tweets tweeten zoals “ik kijk nu al op tegen 19 worden”. WTF? Ik merkte niets van het 19 worden. Ik was alleen maar heel blij om eindelijk 18 te zijn en 19 is gewoon een jaartje erbij, klaar. Toen ik 20 werd, begon de hele familie heel onheilspellend “oeeeeh Shirley, een tweetje….”. Eh…20 is jong? Toch? Heb ik iets gemist? Dat doen we toch pas als ik 30 ben?

Excuses voor alle 30-ers, maar er is een wereld van gevoelsmatig verschil tussen 29 en 30. Dat zit hem in het woord “twintig”. Twintiger zijn betekend dat je jong bent. Met alle voordelen en nadelen van dien. Althans, zo heb ik het altijd begrepen. Als je 30 wordt, wordt het tijd dat je, je wilde haren gaat verliezen als je die hebt. Je gaat lekker met je carriëre. Je biologische klok laat misschien van zich horen. Dat is hoe ik altijd naar 30 heb gekeken.

Blijkbaar heb ik het finaal fout. We moeten al allemaal dingen gedaan hebben voor je 19de. Twintiger zijn, nou poeh, was je nog maar 18. Dat duurt dan net zo lang tot je 30 bent en dan begin je ineens met “nou…ik ben nog maar 30”. Ik snap die vreemde loop niet. Leeftijd en ouder worden is heel simpel. Je wordt elk jaar een jaartje ouder en volwassener. Op een gegeven moment moet je eraan geloven en echt volwassen gaan worden. Dat is dus als je 30 bent geworden. Dan moet je daar eens aan beginnen, als je er nog niet aan begonnen was. Als je 40 bent, ben je van middelbare leeftijd tot een jaar of 50. Dan ben je al wel op leeftijd. Dan komen de gebreken. Dan wordt je 60 en ben je al best wel oud aan het worden. Dan wordt je 70 en elk jaartje dat je erbij krijgt, is een feest, want dat is gewoon oud. Klaar. Zo moet het en niet anders.

Met vriendelijke groeten,

Een bejaarde twintiger die zichzelf te jong vind om een bejaarde twintiger te zijn.

Comments

Bejaarde twintiger — 4 Comments

 1. Toen ik de titel zag kreeg ik het al spaans benauwd. Ik ben 20,5 en voel me alsof ik een hoop gemist heb. Ik ga gauw je artikel proberen te vergeten en die biologische klok te negeren. Bleh

 2. Ik werd al mevrouw genoemd op mijn 19de in de bibliotheek. En dan ga je je oud voelen, sowieso als kinderen je zo aanspreken. Ik blijf 17 jaar een mooie leeftijd vinden. Maar nu? Nu blijf ik gewoon 25. 😉

  Maar het hele leuke hiervan is, ik ben me altijd jong blijven voelen. Dus meepraten met dingen lukt me vaak nog prima! Maar dat komt ook omdat ik de trends ook moet volgen vanwege mijn studie, anders loop ik achter en weet ik niet eens wat ze bedoelen met augmented reality of andere termen dat met technologie, internet en media te maken heeft. Ojee…

  Maak je nu nou geen zorgen! 😀 (Er zijn altijd mensen die ouder zijn xD)
  Francisca recently posted..Brillen passen via je webcam

 3. Oh, ik begrijp je helemaal. Ik ben nu 21,5 en echt wat voel ik me oud. Alsof het al te laat is voor veel dingen. En inderdaad ook ik kreeg anti-rimpelcreme bij de Douglas. Ik stond echt verbaasd te kijken. Kon niet geloven dat ze dat aan mij gaf, haha. Leuk artikel, kan me er erg in vinden.

 4. Anti-rimpelcreme is mij nog nooit aangeboden bij geen enkele winkel. Maar ik heb zelf vorige maand een gezichtscrème gekocht voor ‘mensen tussen de 20 en 30’, eindelijk crème dat ook nog prima voor mijn gezicht is. Nou ja, beter voorkomen dan genezen?
  Francisca recently posted..Hoe zou hij nu zijn