BJD Gekte

Ik ben helemaal ingezogen in de ball jointed doll hobby en ik heb mijn pop nog niet eens binnen! Wel heb ik 1 setje kleding en 1 paar schoenen klaar liggen. Tezamen met een opgeleukte stoel (eigenlijk bedoeld voor mobieltjes) en een tas in de vorm van een doodskist. Vandaag heb ik aan zijn biografie gewerkt. Dat ontstaat eigenlijk automatisch al, want als je een blanco doll bestelt, kan je er een eigen personage van maken.

Wees niet bang als je deze hobby niet snapt want ik had dat eerst ook. De stap om een eerste pop te nemen was een grote, zeker gezien de prijs. Het was daarom erg fijn dat ik twee poppen van Roos als “logees” mocht hebben om te kijken of ik er überhaupt iets voor voelde. Ik had de grootste klik met Haru.

Weken heb ik gespendeerd op Think Pink, de agent / (web)winkel, waar je BJD’s kan kopen. Daar zat ik te browsen tussen de diverse types en merken. Geen van hen kon me zodanig bekoren dat ik me over de prijs heen kon zetten. Met behulp van Roos kwam ik al rond kijkend op de Doll Leaves site terecht waar mijn oog viel op model “Dan”.

Nog steeds twijfelde ik. Wil ik wel zoveel centen neerleggen voor een pop. Het is een pop en ik ben al 23. Is dat niet raar? Ja, maar het is wel míjn geld en waarom trek ik mij iets aan van wat anderen vinden? Moet ik toch zelf weten? “Dan” bleef door mijn hoofd spoken en uiteindelijk heb ik samen met aanmoedigingen van Roos de stap gezet. Ik verwacht dat hij in maart / april arriveert, maar dan moet hij nog opgehaald en onthoofd worden (zodat een artist zijn make-up kan doen).

Mijn pop was relatief goedkoop, maar net zoals bij een computer of professionele camera ben je na aanschaf niet klaar, maar juist het costumizable gedeelte vind ik leuk. Daarom heb ik ook gekozen om zijn make-up door een artist te laten doen i.p.v. het bedrijf zelf. Op die manier kan ik zelf bepalen hoe hij er uit komt te zien. In de winkel bepaal ik zijn oogkleur en haarkleur. Dankzij het grotendeels androgyne lichaam dat de poppen hebben, kan ik hem ook af en toe als meisje kleden.

Roos zei al dat je, je veel makkelijker over de prijs heen kan zetten als je de eerste pop gekocht hebt. Mijn oog is inmiddels gevallen op een Limhwa Aria “Dodo”. Wederom een relatief goedkoop model, maar zeker niet minder mooi! Dus deze dame staat op mijn wishlist. 😉

Comments

BJD Gekte — 7 Comments

  1. Na even op de doll leaves-site gekeken te hebben begrijp ik het wel een beetje, er staan echt hele mooie en coole poppen bij 🙂 Maar je moet er idd wel wat geld voor over hebben zeg :O

  2. Naar mijn weten is Dan aangekomen, en plannen we nu om hem op te halen? 😛 En is Dodo ook al besteld? :p

    Ik weet zeker dat je heel veel plezier van je aanwinsten gaat hebben meis! 😀