BJD Meme / Tag

1. Van alle poppen die je in bezit hebt, welke is je favoriet en waarom?
Vladini (Doll Leaves Dan). Hij was mijn eerste en dat is toch altijd wel speciaal. Nu ik gewend ben aan zijn make-over, is hij ook echt helemaal af.

2. Vertel hoe je in de BJD verzamelen hobby bent gekomen.
Dankzij mijn vriendin Roos en haar Isamu (Fairyland Minifee Shiwoo) en Haru (Fairyland Littlefee DES). Ik had ze wel eerder gezien op een fantasy fair en ik bewonderde de foto’s van een mede lolita lover, maar dankzij Roos zag ik ze in het echt en kreeg ik steeds meer interesse.


Foto door Roos en alle poppen zijn ook van haar, behalve de blauwharige. Van links naar rechts: Usagi (Fairyland Littlefee El), Vladini, Haru en Akumako (Soom Trachy).

3. Welke pop heb je als eerste gekocht?
Vladini dus. Ik vond het super dat hij een vampiertje was, inclusief schattige tandjes. Ik kreeg hem maar niet uit mijn hoofd en wilde hem heel graag hebben. Roos heeft me over moeten halen, want ik kon me aanvankelijk niet over de prijs heen zetten.

4. Welke pop staat nu op de planning om gekocht te worden?
Een Luts Zuzu Delf Lio in Tan Skin.

5. Verwacht je momenteel nog poppen?
Ja, een Bambicrony Ciao Bella Cherry Tea in Tan Skin. Mijn eerste pop met een donkere huid. Ze word denk ik een Fairy Kei style meisje.


Fairy Kei meisjes (Bron).

6. Hoeveel poppen heb je momenteel?
Zes zijn er thuis.

7. Welke pop heb je als laatste gekocht?
De Bambicrony. Qua poppen die ik thuis heb: Aziza (Dollzone Annie).


Aziza en Gioia (Fairyland Littlefee Ante Elf).

8. Wat is het allerergste in deze hobby?
Naast de prijs, zeker de drama. Er zitten veel gekke mensen in de hobby en het is vreemd om te zien hoe sommige mensen helemaal boos kunnen worden om stukken kunsthars. Zo is er het hele recast gedoe (nep poppen) en de discriminatie discussie (huidskleur). En dat is helaas niet alles.

9. Wat is het beste van deze hobby?
Dat er zoveel manieren zijn om er mee bezig te zijn. Schilderen, fotograferen, naaien, knutselen. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook prachtig om te zien. Ik word echt blij als ik er naar kijk.

10. Laat je beste foto zien van je poppen.

Chung-Cha (Limhwa Aria Dodo) en Harley (Angell Studio Kimo).

11. Welke company is je favoriet?
Ik heb poppen van allemaal verschillende companies. Ik weet wel dat ik klaar ben met Boy & Girl. Het duurde wel zes eeuwen voor Imogen eindelijk kwam (maar ze is wel enorm mooi). Qua poseerbaarheid zeg ik Fairyland. Gioia poseerde als een droom, regelrecht uit de doos. Ze had geen tweaking nodig zoals hot glue sueding. Chung-Cha komt van Limhwa en heeft een prachtig vormgegeven lijfje, maar haar slotjes systeem is erg irritant.

12. Welke staan er allemaal op je wishlist?
Ik wil dus nog de Luts Zuzu Delf Lio en heb veel molds die ik prachtig vind, maar niet perse wil hebben en er zijn vast nog meer onontdekte molds waar ik “verliefd” op kan raken en die ik misschien ook ga aanschaffen. In deze hobby zeg je nooit nooit. 😛

13. Zijn er poppen waarvan je wenste dat je ze nooit had gekocht?
Nee. Ik heb momenteel wel minder binding met Harley, maar ik ben een nieuwe look aan het plannen, zodat ik hem hopelijk weer net zo leuk vind als eerst. De voorbereiding van de look geeft me in ieder geval al veel plezier. Ik verheug me echt op zijn nieuwe look.

14. Wie is je favoriete face-up artiest?
Desiree (Soft Poison)!

15. Wat is voor jou een must bij een aankoop? Denk aan poseerbaarheid, face-up, leeftijd etc.
De grootte speelt mee. Als de pop te groot is, dan vind ik het eng worden. Ik geef sowieso de voorkeur aan meer volwassen gezichtjes. Daar hou ik ook rekening mee met een face-up. Een company met een slechte reputatie kan meestal niet rekenen op mijn centen. En ten slotte, als ik weer bijvoorbeeld een Limhwa zou willen, dan zou ik poseerbaarheid wel meenemen in mijn overweging.

Comments are closed.