Bourjois Contour des Lèvres

Ik heb er inmiddels drie, dus blijkbaar vind ik ze goed en dan mag er wel een reviewtje over komen of niet? Nou dat gaan we dan maar even doen. Ik zal beginnen met nadeel nummero uno: ze hebben onmogelijke namen. Facetieuse, Rouge Soyeux en Audacieuse van boven naar beneden gezien. Er is voldoende kleurkeuze. De lipliners kosten afgerond 8 euro per stuk. Audacieuse is van de oude generatie. De nieuwere zien eruit zoals de bovenste twee. Het zijn gewone potloodjes, dus van het soort dat gemaakt is van hout en geslepen moet worden. Toch gaat de punt behoorlijk lang mee.

Een beetje een viezige foto, maar zo gaan ze eruit zien na gebruik. De ene lipliner is duidelijk de andere niet. Ik heb ervaring met Catrice, Bourjois en Chanel en ik vind deze het fijnste. De Catrice liner was te romig. Ideaal voor het inkleuren van de lippen, maar een goede stevige lijn kon je er niet mee zetten. De Chanel lipliner is ideaal qua structuur, maar qua resultaat komt de Bourjois lipliner erg dichtbij. Dus voor het prijsverschil zeg ik Bourjois. De Bourjois Contour des Lèvres (Frans voor liplijn) is een  echt no nonsense product. Het potloodje is niet te lang of te kort, heeft de kleur van de kleur en doet precies wat hij moet doen: een stevige lijn zetten. De potloden geven makkelijk kleur af en de dekking is egaal. De potloden bieden voldoende controle. Je kan zonder drukken je lippen omlijnen, zonder dat je uitschiet. Dat bedoel ik dus met een stevige lijn. Een romig potlood is al snel slippery. De kleuren bleven op de hand lang zitten, maar waren makkelijk onder de douche te verwijderen met enkele veegjes. Op de lippen blijft de lijn dus wel intact, maar de rest zal vervagen.

 

Wat ik wel een groot nadeel vind (naast de moeilijke namen, lol) is dat de potloden af en toe ophopinkjes geven. De oude garde potloden (de bovenste swatch) heeft dat het meest en blijft minder lang zitten dan de andere twee. Op de tweede swatch zie je ook wel kleine ophopinkjes. Dat had ik met de Chanel ook wel een beetje, maar goed, het is wel irritant. Audacieuse is een burgundy kleur, een donkerrood met bruine ondertoon. Deze is ideaal voor mijn Manic Panic Black Rose en NYX Round Hestia. Facetieuse is een bruinrozige tint die ik had gekocht als nude kleur, maar daarvoor is hij net iets te donker. Hij mixt goed met mijn “nude” lippenstiften, maar werkt niet voor onder lipgloss. Rouge Soyeux had ik gekocht om korting te krijgen op mijn Rouge Coco Rivoli lipstick en daar bleek hij ook perfect mee te matchen. Rouge Soyeux is een lichtere roodtint, maar toch nog vrij aanwezig.

Hier draag ik Facetieuse met Catrice Marie Antoinette.

Hier draag ik Facetieuse met Dior Ultra Gloss Empire Pink. Dit vond ik nogal een twijfelgeval, want je zag de liplijn van dichtbij wel zitten, maar van een normale afstand leken mijn lippen voller.

Bourjois is te koop bij de Etos, Douglas en Ici Paris XL. Het is niet helemaal duidelijk of het merk nu wel of niet dierproefvrij is. Lijkt het jullie wat? Hebben jullie er zelf ervaring mee? Deel het in de comments. 😉

Comments

Bourjois Contour des Lèvres — 1 Comment