Burt’s Bees Lip Shimmer Fig

Laat ik maar beginnen met de prijs van 7.95 euro. Dat is niet goedkoop voor een lip shimmer van slechts 2.5 gram. Echter, de Gosh Soft ‘n Shine Lipbalms hebben een vergelijkbare prijs en bevatten slechts 1.5 gram. De prijs zit denk ik in het feit dat dit een volledige natuurlijk product is (volgens Burt’s Bees). De lip shimmer bevat onder andere zonnebloemolie, kokosnootolie en vitamine E. Helaas voor de veganisten onder ons, het merk maakt ook gebruik van bijenwas.

De verpakking is niet zo mooi. Geel met een bijenkorf patroon en een paarse dop. Normaal geef ik geen ene moer om de verpakking, als hij maar praktisch is. Maar dat is hij niet. Het systeem bevat een grote schroef aan de onderkant, waarmee je de stick omhoog kan halen. Na enkele keren faalde dit systeem al, want de stick (die ik expres al niet te ver uitdraaide) wilde niet meer helemaal terug. De substantie van de lip shimmer is erg zacht en het duurde dan ook niet lang, voordat de lip shimmer uitgesmeert raakte over het oppervlak. Zonde!

Nu ja, als het product maar goed is toch? Daar ben ik alweer positiever over. De lip shimmer heeft een zachte substantie en smeert lekker uit over de lippen. De kleur is sheer, maar kan makkelijk opgebouwd worden. De kleur zelf is ook mooi, precies zoals de binnenkant van een vijg. Het product ruikt naar mint en maakt de lippen koud. Je ervaart een tinteling. Ik vind dat persoonlijk wel lekker, maar het kwam wel onverwachts. 😉 Dat komt door de muntolie die het product bevat.

Ik wilde het even snel swatchen, dus ik het niet helemaal netjes aangebracht. De echte kleur was moeilijk vast te leggen. Het zit tussen deze twee foto’s in. Het product heet lip shimmer, maar de shimmer zie je niet. Een mooie glans is wel aanwezig. Qua verzorging merk ik vrij weinig. Daarvoor val ik toch echt weer terug op mijn Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Het product is in ieder geval niet uitdrogend en wordt net als de Eight Hour Cream “opgenomen”. Een tijdje na het aanbrengen, zonder te hebben gegeten, gedronken of veel te hebben gepraat, merkte ik dat mijn lippen minder “vettig” waren geworden. Dus wellicht dat het product wel wonderen doet, als je het continue blijft smeren.

Ik ben blij met mijn lip shimmer en ik gebruik hem nu ook regelmatig, ondanks mijn arsenaal aan getinte lippenbalsems en romige lippenstiften. Met name omdat ik het getintel zo lekker vind. Ik voel echter niet de behoefte om er nog meer te kopen. Ik vind het wel een aanrader als je geen bezwaar hebt tegen getintel en een ruk verpakking. Want voor de rest is hij wel fijn. De kleur vind ik ook prima. Niet te donker, niet te bruin.

Burt’s Bees is te koop bij de Tuinen en bij Zalando. Het merk claimt dierproefvrij te zijn. De bijtjes en schaapjes lijden in ieder geval niet volgens Burt’s Bees. Maar ze gebruiken wel de kleurstof Carmine. Dat wordt gewonnen uit kevertjes. Op de website kan je meer informatie vinden bij de FAQ (Ingrediënts) en de ingrediëntenlijst is ook terug te vinden op de website.

Comments

Burt’s Bees Lip Shimmer Fig — 2 Comments

  1. Jup, niet geschikt voor de veganisten. Karmijnrood (de nederlandse naam) zit ook in rode lipstick. Ik wil hem ook gaan halen, ik weet nog niet wanneer. Eerst moet even mijn arsenaal aan lipproducten tenminste gehalveerd zijn, ik heb al zo veel en wil niet dat ik iets weg moet gooien omdat het wegrot.

    Trouwens, Burt’s Bees is ook te koop bij de Sephora. Ik geloof zelfs dat ze meer van Burt’s Bees hebben dan de Tuinen. 😉
    Nurchamiel recently posted..Sigma Premium Holiday Set Pink

  2. Na opbouwen heeft hij wel een erg mooie kleur! Ik heb Burt’s Bees producten inderdaad bij de tuinen en sephora zien liggen.

    Ik vraag me trouwens oprecht af of er ook mensen zijn, die juist tegen planten in hun middelen zijn i.p.v. dierlijke producten. Als je met beiden een probleem hebt, versterf je denk ik ongeveer, alhoewel een hoop moleculen zijn nu chemisch (moet je weer niet anti-chemisch zijn) na te maken. Ach dit voert te ver voor zo’n artikel, mooie swatch!