Bye bye navelpiercing

Ik heb gisteravond besloten om afscheid te nemen van mijn navelpiercing. Ik had hem laten zetten op mijn 17de als bekroning van het verliezen van de nodige overtollige kilo’s. Die kilo’s kwamen weer terug en ze namen hun vrienden mee, maar de piercing bleef ik houden. Ik had hem toch voor mezelf genomen en niet voor anderen.

Het zetten viel me mee, maar ik bleek te enthousiast te zijn met schoonmaken. De wond wilde maar niet goed genezen met als gevolg dat mijn velletje steeds dunner werd. Kerst 2009 kreeg ik een ontsteking. Dankzij de mensen van het piercingforum (stop met unicura!) en betadine kwam mijn piercing de slag weer te boven.

Toen ging het heel lang goed, maar de laatste tijd irriteerde hij me. Een velletje van 1 cm is nog acceptabel, maar de mijne was geslonken tot 0.5 mm. Wel erg dun dus. Ik vond dat nogal angstaanjagend en aangezien ik er toch wel een beetje klaar mee was, besloot ik hem eruit te halen. Ergens vond ik het ook wel weer jammer, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem al zolang in heb gehad.

Het voelt ergens ook wel als een bevrijding, want ik hoef niet meer bang te zijn om ergens achter te blijven haken of een stomp in mijn buik te krijgen (bijvoorbeeld van een tegenstribbelende hond). Nu maar hopen dat geheel mooi geneest en ik geen lelijk litteken er aan overhoudt. Het ziet er momenteel in ieder geval niet erg lelijk uit.

Ik heb er geen spijt van gehad. Ik ben blij dat ik heb kunnen genieten van mijn versierde buik. Het is wel vreemd om niks meer te zien glinsteren, maar goed, aan alles komt een einde. Meer lezers met piercing afscheid verhalen? Deel ze in de comments.

Comments

Bye bye navelpiercing — 2 Comments

  1. Enige ‘piercings’ die ik heb zijn diegene in mijn oren. Ik vind het knap van je dat je de keuze hebt gemaakt om hem weg te doen. Hopelijk geneest het mooi 🙂

  2. ik moet hem eigenlijk ook uitdoen en opnieuw laten zetten…

    en ik moet ook nodig afscheid nemen van mijn wenkbrauw piercings, maar ik kan mezelf maar niet over de streep trekken… oh well, dan is het gewoon nog geen tijd ervoor.

    ik moest wel lachen om je ‘Ik had hem laten zetten op mijn 17de als bekroning van het verliezen van de nodige overtollige kilo’s. Die kilo’s kwamen weer terug en ze namen hun vrienden mee’ zin xD