Catrice Mousse Mattifying Make-Up

Zo licht als een prachtige zomerdag, deze lichte mousse versmelt met je huid en laat een perfecte en matte teint achter. Voor alle huidtypen. Aldus Catrice. Ik heb 020 Natural Beige (die ik stug nude beige blijf noemen). Ik wilde hem gewoon proberen, dus ik nam hem mee tijdens een 50% kortings actie.

De poëtische eerste woorden van Catrice zijn waar. De mousse is luchtig en fluweelzacht. De dekking is beter dan elke vloeibare foundation die ik tot nu toe heb geprobeerd. Op die manier kwam ik er ook achter dat ik waarschijnlijk één tint donkerder nodig heb, want je ziet verschil tussen mijn huid en de “nephuid”. Ah, beter een tint te licht dan te donker. Wie weet bleek ik nog wat bij in de winter. Het verschil is namelijk niet zó groot.

De inhoud is wat misleidend. Je zou denken dat de kleur best donker is, maar als je er met je vinger in gaat, zie je de lichtere tint verschijnen. Hij blend dus echt uit in een compleet andere tint. Swatch dus een klein beetje en blend dat uit om jouw kleur te vinden.

De voordelen: kost minder dan vijf euro, goede dekking, matteert in het begin, voelt prettig aan.
Nadelen: Catrice is alleen verkrijgbaar in de grotere Kruitvat filialen (Trekpleister verkoopt het merk ook), je moet het met je vingers aanbrengen, er zijn maar vier kleuren te koop, blijft niet de hele dag zitten en ik glim er in de loop van de dag door heen.

Ik gebruik Catrice Mousse foundation nu dagelijks, omdat ik dit lekker snel op kan smeren voor ik na school ga. Het matteert in het begin, maar ik glim door bijna elke foundation heen op den duur en ik heb geen tijd om mijn primer aan te brengen ‘s ochtends. Nou ja, kleinigheid hou je. De foundation smelt ook geleidelijk weg, in de loop van de dag. Hij overleeft wel een school/werkdag, maar als je nog een feestje hebt ‘s avonds, moet je even “bij poeieren” zoals mijn vader zou zeggen. Ik vind dit, zeker gezien zijn prijs, een hele goede foundation. Hij is erg fijn voor on-the-go.

Comments

Catrice Mousse Mattifying Make-Up — 6 Comments