Chanel Black Pearl

Ik zag hem langskomen, nog voor de collectie uit kwam en ik was verliefd. Ik heb dagen lang achtereen gekwijld over de foto’s. Bij het woord “Black Pearl” moest ik niet langer denken aan iets anders moois en lekkers, maar aan dit lakje. Ik wist dus al van tevoren dat ik hem ging kopen. Toen ik met mijn moeder ging winkelen, vond zij dat ik hem eerst op één vinger moest lakken met de tester, om helemaal zeker zijn. Chanel lakjes zijn namelijk vrij duur (zo’n 22 euro). Maar ik was er zeker van en toen ik hem op mijn pinknagel had zitten al helemaal. Black Pearl ging dus echt wel mee naar huis!

Ik heb slechts één keer eerder zo’n heftige crush op een Chanel nagellakje gehad. De Nouvelle Vague. Ik baal er vandaag de dag nog van dat ik hem niet in mijn bezit heb. Alle dupes zijn slechts dupes. Ze komen gewoon niet bij the real deal. Ik wist daarom al zeker, dat als Black Pearl nog niet uitverkocht zou zijn, ik hem ging kopen. Dit is zo’n unieke kleur en dan toch zonder schreeuwerig of overdone te zijn. Helemaal Chanel!

Black Pearl is een kleur met veel gezichten. Antraciet, dan weer groen, mooie parelmoeren finish en shimmer. Het doet echt denken aan zwarte parels.

Chanel is niet van betere kwaliteit dan andere merken. Ik merkte niets van een langere houdbaarheid, kortere droogtijd of een fijner borsteltje. Integendeel, het borsteltje is vrij smal en dat gaat niet goed samen met een parelmoer finish. Dat neigt tot streperigheid. Black Pearl dekt in twee lagen, maar ik heb er drie gebruikt. De extra dop bovenop de echte dop is alleen voor de sier. Ik zie de verdere handigheid daar ook niet van in. Het maakt ook allemaal niet uit, want ik wist dit al van tevoren. Ik heb Black Pearl puur om de kleur gekocht.

En is hij ook niet prachtig? Ik heb wel antracietkleurige lakjes, groene lakjes, zwarte lakjes, parelmoer finish lakjes, maar dit is het allemaal samen. Het is een hele draagbare kleur en toch weer anders dan anders. Misschien is het omdat hij van Chanel is, maar ik vind de nagellak ook een luxe uitstraling hebben. Ik heb geprobeerd om net te doen alsof de lak van Catrice was, maar ik blijf hem mooi vinden. I’m in love! Misschien kan / wil je geen Chanel betalen en zoek je een dupe. Hier is een vergelijking gedaan. Hier vind je een vergelijking met een Essence lakje. Hier een vergelijking met Inglot.

CONCLUSIE:
Chanel is een duur merk, te koop bij de parfumerie en voor zover ik weet dierproefvrij. Er zijn geruchten dat Black Pearl bij de vaste collectie gaat horen, maar voor nu is het nog een LE. Ik vind de kleur een echte aanrader. Chic, uniek, luxe. Verwacht echter geen hogere kwaliteit, puur omdat het Chanel is. Je betaalt voor de naam. Wellicht dat andere merken in de toekomst wel komen met dupes, zoals ook gebeurde met Chanel Jade. Tot die tijd is er nog geen dead on dupe. Inglot komt denk ik het dichtst in de buurt. 🙂

Comments

Chanel Black Pearl — 10 Comments

 1. Als je niet onder de indruk bant van de kwaliteit, probeer dan een minder dikke laag op je nagels te smeren in 1x! Ik zie dat vaker bij jouw foto’s en dat vind ik erg jammer… 2 of 3 dunne laagjes blijven mooier dan 1 dikke laag. Het droogt sneller en je heb ook veel minder last van deukjes als je met je halfdroge nagels ergens tegenaan komt!
  Veel succes drmee 🙂
  Charlotte recently posted..Catrice LE – Enter Wonderland

  • Bedankt voor de tip, maar ik breng altijd twee lagen aan en niet één dikke laag. Wellicht mogen de lagen nog dunner, maar ik moet dan inderdaad oefenen op het kweken van geduld. 😉

   Edit: ik ben een leugenaar, ik heb bij Chanel drie lagen gebruikt. Nou ja, ik bedoelde dus: ik werk wel altijd met lagen en daar moet ik dus laagjes van proberen te maken.

 2. Het is zo gek met chanel nagellakjes. Bij de een chipt het al na een dag en een ander zegt dat een week perfect op haar nagels is gebleven.

  Toevallig had ik deze cadeau gedaan aan een collega en dit was haar eerste chanel lakje en ze zij dat het een week goed is gebleven en haar nagels niet zijn verkleurd en dat ze gelijk een heleboel andere chanel lakjes is gaan kopen auhahahaha gek he?
  Serberry recently posted..Make-up tips voor de donkere huid in Cosmo’s grote modenummer!