Chanel Stylo Yeux Waterproof

De Chanel Stylo Yeux Waterproof is een automatische eyeliner. Dat wil zeggen: het is een uitdraaibaar staafje in plaats van een slijpbaar potlood. Aan de achterzijde zit echter wel een slijper, zodat je altijd een scherpe punt hebt. Ik heb de kleur Espresso: een donkerbruin die op te bouwen is tot pure chocolade bruin. Het is mijn eerste high end eyeliner. Ik kan er snel en soepel een strak lijnje mee trekken. Mijn onderste wimpers vormen geen obstakel meer. Zodra de lijn is opgedroogd, is hij smudge-en waterproof. Ik vind hem heel fijn in gebruik en de lijn droogt erg snel.

Ik heb de Stylo Yeux aan meerdere proeven onderworpen en hij is voor een eyeliner behoorlijk veegvast. Hij vervaagt en smudged niet zoals andere eyeliners. Hij “brokkelt af”. Ik ben zo ver gegaan in mijn testproces dat ik speciaal een tranentrekker heb opgezet om mezelf aan het huilen te krijgen. De Chanel lijn zat er nog aardig op. De Catrice lijn was ietwat vervaagt en smudgde meer. Ik heb vettige oogleden en hoewel de Stylo Yeux zich dapper probeerde staande te houden, overleefde hij dat niet.

Verpakking: pluspunten voor de puntenslijper!
Waterproof: een flinke huilbui veroorzaakt wel dat er wat stukjes weg brokkelen en dat je wat kleine smudgies krijgt. De lijn blijft grotendeels zitten.
Veegvast: ja, hij kan best wat geveeg hebben. Op je hand is het verbazingwekkend, maar op je oog wordt het veegvastgehalte wel minder.
Applicatie: als een droom op de onderste wimperlijn, op de bovenste wimperlijn zweer ik bij vloeibare eyeliner.
Prijs: afgerond 23 euro vind ik te duur (ik kocht hem met 20% korting).
Versus Catrice: de Catrice is verbazingwekkend goed als het aankomt op langhoudendheid, zeker gezien zijn prijs. Toch vervaagt en smudged deze wel sneller. Maar ja, hij kost dan ook maar zo’n 3 euro.
Waarom Chanel: deze eyeliner smudged echt minimaal. Hij trekt minimaal in de lijnen onder je ogen, blijft de hele dag redelijk goed zitten op de onderste wimperlijn, kan wat geveeg en gejank hebben. Chanel is (evenals Catrice) dierproefvrij. Ik vind hem echt heel fijn in gebruik, maar ik weet niet of ik hem opnieuw zou kopen. De twijfel ligt dan bij de prijs. Hij is goed, maar ook duur.

Comments

Chanel Stylo Yeux Waterproof — 2 Comments

  1. Alles voor de wetenschap nietwaar? Het zal wel verschrikkelijk zijn om een tranentrekker op te zetten voor het testen van eyeliner 😛 Oh, gossie, ik leef zo met je mee.

    De eyeliner is echt mooi… Ook de kleur enzo.
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

  2. Hij is zeker mooi! Maar denk dat het kleine verschil in houdbaarheid niet echt doorslaggevend is, dan koop ik liever van dat geld heel veel verschillende kleurtjes van Catrice!
    Marjolein recently posted..Shoplog Kruidvat