Clarins Mono Couleur 07 Perfect Plum

Mijn eerste product ooit van het high end merk Clarins. Ik kocht deze mono couleur in 07 Perfect Plum voor 8 euro, want ze waren met 50% korting bij de MOOI! De normale prijs is dus 16 euro per oogschaduwtje. Dat is niet zo ongelooflijk duur voor een high end merk, maar krijg je dan ook kwaliteit?

De belofte: een innovatieve en langhoudende oogschaduw met een sublieme, fluweelachtige textuur. Elke oogschaduw brengt makkelijk een pure en even kleur aan op de oogleden, zodat de ogen heel mooi in de schijnwerpers worden gezet. De oogschaduw is op allergie getest en ook nog op iets anders, maar God mag weten wat dat is.

De verpakking is van reflecterend zilverkleurig plastic met een semi-transparante rode onderzijde. Er zit een halvemaanvormig raampje op de deksel, zodat je snel kan zien welke kleur je pakt. Eenmaal open vind je een halvemaanvormige pan met de oogschaduw en ruimte voor een sponsapplicatortje. De verpakking vind ik qua vormgeving heel mooi, maar de uitvoering in reflecterend zilver plastic doet goedkoop aan.

De structuur van de oogschaduw is zacht, maar niet poederig of brokkelig. Ik heb zowel de sponsapplicator als een oogschaduwkwast gebruikt en dat kan de oogschaduw prima hebben. Er is tevens geen sprake van fall-out. Dat is dus goed nieuws.

Het pigment van Perfect Plum (r) is prima. Niets op aan te merken. Ik vond hem eerst in de buurt van NYX Rust (l) komen qua kleurfamilie, dus die heb ik ernaast geswatched. Zoals je ziet bevat Perfect Plum echt een bruine basis met een dieppaarse finish. De kleur was heel moeilijk vast te leggen. Het is dus een diepe bruinpaarsige tint met een paarse gloed erover. Die gloed is moeilijk te fotograferen, maar zeker aanwezig. Dat geeft Perfect Plum net dat beetje extra. Op de oogleden zie je wel dat het dieppaars is. Soms neigt het zelfs een beetje naar rood.

Niet alle oogschaduws van Clarins hebben zoveel pigment. Er was ook een matte mocha kleur in de aanbieding en die gaf nauwelijks pigment af (iets dat bij andere high end merken, zoals M.A.C. ook wel eens wil voor komen). Clarins beweert dat de mono couleurs langhoudend zijn. Vandaag droeg ik de oogschaduw zonder primer. Mijn oogleden zijn de laatste tijd best vettig, maar de oogschaduw hield het zeker enkele uurtjes vol zonder volledig naar mijn oogplooi te verhuizen. Aan het einde van de avond was er natuurlijk wel creasing crisis. Dus ik raad aan om er een primer onder te gebruiken. Dan weet je zeker dat hij de hele dag blijft zitten.

De ingrediëntenlijst. Op Bloggin Beauties las ik dat lezers graag willen weten of een product dierproefvrij is. Clarins beweert op de officiele site wel dierproefvrij te zijn. Dus dat is een enorm pluspunt!

Niet zo netjes in de buitenste ooghoek, dat zag ik later pas, maar puur voor de kleur post ik deze foto toch maar.

CONCLUSIE:
+ sommige kleuren zijn uitstekend gepigmenteerd, fijne zachte structuur, geen fall-out, mooie rijke tint (Perfect Plum), dierproefvrij, grote hoeveelheid product voor de prijs (2.7 gram)*, gewoon te koop bij de betere parfumeriën, blijft lang zitten zonder primer.
– aan de prijzige kant voor wie op zijn centen moet letten.

*Ter vergelijking: M.A.C. kost 15 euro voor 1.5 gram.

Comments

Clarins Mono Couleur 07 Perfect Plum — 3 Comments