Coffee Addicts Anonymous

Ik heb vele “verslavingen” en ééntje daarvan is mijn verslaving aan cafeïne. Ik kan de morgen slecht beginnen als ik geen tijd of toegang heb tot een bakkie leut. Ik studeer voor lerares en vele klasgenoten zijn net als ik verslaafd aan koffie. Een noodzakelijkheid natuurlijk. Je kan geen goede leraar worden, als je geen koffie drinkt :P.

We houden elkaars koffie verslaving prima intact. De lessen beginnen bij voorkeur om 8.30 ‘s ochtends. Maar ja, we krijgen les van “echte” docenten, dus die verschuiven het vaak naar 9 uur (de Goden zij geprezen). En hoe vroeger de dag, hoe meer koffie er in gegooid moet worden om de leraar (in spe) aan het werk te krijgen. Dus natuurlijk staat er om de zoveel meter een koffie automaat en hebben we zelfs een echte House Of Coffee inclusief lekkere specials zoals Coffee Caramel en de Cinnamon Bowl en is er de mogelijkheid om een dubbele koffie te bestellen. Ja, heus. En als je zonder koffie in de klas zit, dan komt de geur al naar je toe drijven en weet je niet hoe snel je het zwarte goud moet gaan kopen.

Ik begon al vroeg met koffie drinken. Het is een heus ritueel in mijn familie. ‘s Ochtends gaan ze met z’n allen in iemands huis zitten en koffie drinken en roddelen. Uiterst belangrijk voor de sociale binding. Ik begon met kinderkoffie: koffie, koffiemelk en twee klonten suiker. Maar ik moest al op mijn vierde op dieet, dus op een gegeven moment, toen ik zelf ook echt wilde afvallen, schrapte ik onder andere de suiker in m’n koffie. Dat deed ik door te minderen. Daarna minderde ik met de koffiemelk en nu drink ik het zwart.

Je kan me blij maken met vele soorten koffie. Ik lust het alleen niet meer met suiker. Turkse koffie met drab, latte machiato, cappuchino, wiener melange…giet het er maar in. Mijn favoriete cappuchino haal ik bij de V&D, formaat soepkom. Je kan me ook blij maken met een HEMA Koffiespecialiteit, Starbucks, een House of Coffee Special, koffiespecialiteiten van de Fred & Douwe. Heerlijk! Ik drink het, het liefst zo warm mogelijk, dus ik brand regelmatig lichtelijk mijn tong. Je moet er wat voor over hebben.

Het enige dat ik een beetje mis is het magische effect dat koffie in films en cartoons lijkt te hebben. Het geeft me net die ene schop onder mijn kont die ik zo hard nodig heb in de ochtend / tijdens de middag dip, maar ik wordt er helaas geen superwoman door.

Comments

Coffee Addicts Anonymous — 2 Comments

  1. Lol. Wij hebben hier ook een leraar en die gaat nergens naar toe zonder zijn bakkie leut. Als de les begint: “Jongens, even wachten, eerst koffie halen”. En als je weet hoeveel koffie hier in de studentenvereniging hier in een week doorheen gaat… Lol.