Daggie Utreg

I luuuve shopping. Utrecht is één van mijn favoriete winkel steden. De stad is erg gezellig, groot en er zit een M.A.C. Counter in de Douglas, een Sephora in de V&D en een Starbucks in het station. What is not to love? Ik ging op stap met mijn moeder, die ook verslaafd is aan shoppen, koffie en make-up. Ik had voor het eerst mijn nieuwe schoenen aan (Ecco’s). Ik had er, behalve in de winkel, nog geen meter mee gelopen. Verbazingwekkend genoeg ging dat goed. First stop: Starbucks. Daar genoten mijn smaakpapillen van een tall Vanilla Latte en een Blueberry Muffin. Vervolgens doken we de Douglas in om een M.A.C. product te scoren.

Ik heb geen angst voor MUA‘s. Ik had eigenlijk alleen maar goede ervaringen met hen. Ze dringen niet aan, zijn behulpzaam, worden niet kwaad als je twijfelt en zijn nooit te beroerd om je op te maken. Er waren twee MUA’s aanwezig en wij waren met twee personen. De mannelijke MUA, vanaf nu zal ik hem Peter noemen, was heel aardig en behulpzaam. De vrouwelijke MUA, die ik vanaf nu Cruella zal noemen, gunde ons geen blik waardig. Peter hielp mijn moeder met het uitzoeken van een nude lipstick. “Modest” bleek een perfecte my lips but better lipstick te zijn voor haar. Tussendoor vroeg Cruella aan Peter “zijn ze wel van plan om wat te kopen?”. Excuse me? We waren de enige twee klanten bij de M.A.C. Counter, dus dat moest wel op ons slaan. Ik stond wat bij de oogschaduws te swatchen terwijl mijn moeder geholpen werd en toen ik klaar was ging ze direct daar bezig met schoonmaken… Peter was gelukkig heel lief. Ik kon geen lipstick kiezen, want ik raak vaak overdonderd door de hoeveelheid aan keuzes. Dus Peter liet me twee verschillende lipsticks zien en ze stonden me allebei prachtig. Ik twijfelde. Ik zou er eigenlijk maar ééntje kopen. In de Douglas is een verkoopster toen gewoon een andere klant gaan helpen in de vooronderstelling dat ik dus niets ging kopen. Zo onbeschoft! Peter probeerde me juist te helpen om een keuze te maken. Niet dat hij me daarbij kon helpen, hij had me al veel te goed geholpen. Ik moest ze allebei hebben. 😛 Maar echt hè, die Cruella, alsof we eruit zien als zwervers met vieze modderhanden of zo… Anyway, ik heb het goede doel weer gesteunt met mijn make-up verslaving. Ik kocht Viva Glam V en Cyndi. De volledige prijs gaat naar het M.A.C. Aids Fund. 🙂

Daarna hebben we verder geshopt. Ik kocht nog een chakra armbandje en een ruw stuk Labradoriet bij de Wijze Kater. We kwamen ook Oil and Vinegar weer tegen. Die zat ook eerst in mijn stad, maar die is helaas weg gegaan. Oil and Vinegar verkoopt de lekkerste honingmosterd saus. Verrukkelijk over tonijn. Tevens namen we walnootolie mee. Voor in een pasta met geitenkaas en spinazie. Nou ja, dat gaat mijn moeder dus maken en dan kom ik helpen het op te eten. 😉 We hebben uiteraad nog vele andere winkels van binnen gezien en even gepauzeerd bij Mc. Donalds. Toen wilde ik nog even naar The Body Shop om een back up van mijn deoderant te halen. Ik ben erg tevreden met mijn Deodry Roller, want hij ruikt zo lekker. Ik heb dit keer wel een andere geur meegenomen en ook een stick in plaats van een roller, om te kijken hoe die bevalt. The Body Shop verkoopt ook make-up. De oogschaduws zijn vaak goed gepigmenteerd en ik werd ook weer verliefd op een groen tintje met gouden shimmer.

Als laatste ben ik voor het eerst de Sephora ingedoken. Het is echt leuk om Too Faced, Make Up For Ever en Benefit eens in het echt te zien. Er was zelfs 15% korting. Maar de producten waren wel enorm prijzig. Ik probeerde de Benefit Pore Minimizer uit. Hij werkte wel, maar kost 37.50 euro voor een klein tubetje. Tsja, misschien ooit, als ik rijk ben. Nog een winkel waar ik bijna een grote smak geld had uitgegeven: Sabon. Ik ben geen fan van de Lush geuren, maar de zeepjes, homescents, scrubs etc. van Sabon ruiken overheerlijk! Helaas is deze zeepjeswinkel ook erg prijzig. Toen de verkoopster doorkreeg dat wij Sabon maagden waren, werden we in ons nekvel gegrepen (figuurlijk dan :P) en meegesleept naar de wastafels. “Als je voor de eerste keer bij Sabon bent MOET je de scrub proberen! Welke geuren vinden jullie lekker?”. Dus hupsekee, ze schoof ons allerlei scrubpotjes onder de neus. We werden het eens over de Fig and Cacoa geur. We voerden braaf de opdrachten uit (“maak maar eerst jullie handen nat”). En ik moet toegeven…die scrub was errug fijn. Je voelde echt dat je huid gescrubt werd, want de korrels waren heel grof. Toen ik daarna de scrub van mijn handen waste, waren ze enorm zacht geworden. Daarna smeerde ze onze handen in met een bodylotion (“nu je hier toch bent, krijg je de hele behandeling”) en uren daarna roken mijn handen nog naar die heerlijke geur. Wellicht dat ik later alsnog een potje scrub koop. Ze weten daar wel hoe ze producten moeten verkopen zeg! En de winkel zelf….mmm….als je daar werkt ben je in de geuren hemel. Echt heerlijk!

Al met al was het een hele geslaagde dag. Mijn enkels deden zeer, mijn rug voel ik op het moment van schrijven nog en ik gaap aan de lopende band, maar het was het waard. Ik ben erg blij met mijn aankoopjes en wellicht ga ik sparen voor wat lekkere Sabon goodies. Ik ben erg laks met scrubben en bodylotion, maar ja, als je dan weet dat je heerlijk gaat ruiken en een zijdezachte huid krijgt: dan ga je wel overstag. Uiteraad komen er nog swatches van de lipsticks en een review van de oogschaduw. Maar voor nu: ik ga lekker genieten van mijn avond en mijn rug wat rust gunnen. 😉

Comments

Daggie Utreg — 4 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Daggie Utreg | Glamour Por Favor, Daggie Utreg -- Topsy.com

 2. Al toen je haar Cruella noemde en verder niet zegde, begreep ik het al. Wat kunnen MUA’s toch wel eens irritant doen omdat je jong bent.

  Daarnaast: welke kleur DeoDry heb je? Ik heb roze, en ik vind die heerlijk ruiken. Ja, volgens mij heb ik die groen met goude ook. Volgens Beitjuh is die een dupe van de TBS baked groen. Leuk. Een merk die een dupe heeft voor hun eigen dupe.

  Sabon kende ik nog niet, ik weet precies waar die in Breda zit, maar ben er nog nooit binnen geweest. Misschien toch wel eens een keertje kijken.
  Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

  • De blauwe en de back up is groen. Als Beitjuh de duo baked dingesen bedoeld: nope. Ik heb ze beiden getest en ze waren wel verschillend. Golden Meadow heet ie volgens anderen op internet. Hm, oké.

   Jaaaaaa, Sabon <3