De Idioot Met Twee Linkerhanden

Eigenlijk ben ik best creatief. Dat durf ik wel te zeggen. Ik ben alleen niet zo goed in het creatief zijn. Ik heb allemaal leuke ideeën die ik vanwege mijn twee linkerhanden niet uit kan voeren. Twee linkerhanden hebben is natuurlijk figuurlijk, want in realiteit kan ik links van rechts maar moeilijk onderscheiden.

Zo ben ik vandaag naar de Action geweest. Een walhalla voor de creatieve geest. Voorheen kocht ik er eens zelfdrogende klei, maar het bleek dat mijn niveau nog altijd in groep 3 was blijven steken. Vandaag (23 april, voor jullie dus later), kocht ik van die miniscule kraaltjes om een ketting te maken voor mijn ball jointed doll. Zo’n setje met visdraad, een naald en flesjes met bovengenoemde kraaltjes.

De ketting lukte, maar visdraad is niet elastisch en het hoofd van mijn vrouwelijke BJD heeft een headback met afneembaar gezicht en geen normaal hoofd met afneembaar schedeldak. Dat hoef je allemaal niet te snappen. Wat je wel moet snappen is dat ik een idioot ben die denkt dat visdraad elastisch is en de ketting al had dichtgeknoopt vóór het om de nek van de pop zat. Diens hoofd wilde er dus niet af en uiteindelijk trok ik de ketting stuk omdat ik ervan overtuigt bleef dat visdraad elastisch is. Dat is het dus niet.

Als je denkt dat ik me uit het veld laat slaan, dan heb je het mis. Welnee, zo vergeet ik keer op keer dat ik naaien niet leuk vind en het ook gewoon niet kan. Zo heb ik een onderbroekje geprobeerd te maken die er uit zag als een luier en vandaag deed ik een nieuwe poging die beter lukte, al geef ik toe dat ik heb gesmokkeld door gesmokte stof te gebruiken. Hoe groot een idioot ik ben kan ik bewijzen met het feit dat ik nog geen sok jurk maken kan.

Een sok jurk is een poppenjurk gemaakt uit een opengeknipte sok. Veel simpeler word jurkjes maken niet. Dus ik scoorde lieve sokjes bij de Primark en ging aan de slag. Al snel faalde ik, maar ik bleef doorgaan. Misschien als ik deze restjes kant er aan naai… Nee. Gewoon nee. Het is gedrocht heb ik uiteraard wel gefotografeerd maar nadien diep weggestopt in een doos. Ik heb nog een andere sok! Nee, die is ook gesneuveld, maar ik heb nu wel een naaimachine, misschien dat het dan beter gaat, want met de hand naaien… nou ja, er is niet voor niets een naaimachine uitgevonden. Als ik heel veel tutorials kijk, misschien lukt het dan wel. Altijd positief blijven toch?

Comments

De Idioot Met Twee Linkerhanden — 2 Comments

  1. Heerlijk geschreven weer, moest er echt van glimlachen ^^

    Altijd positief blijven idd, en ik vind je ook super met 2 linkerhanden hoor xD ik heb ze zelf namelijk ook xD