De Lumbaalpunctie

Ik heb de lumbaalpunctie overleeft. De voorprik was onprettig en verder voelde ik druk, het schoonmaken van de rug aan het einde deed nog het meeste zeer. Gelukkig had de dokter geen zenuwen geraakt, anders had ik waarschijnlijk wel anders gepiept. Ik mocht een druk van 20 hebben (20 wat? geen idee), maar de mijne was 40. hieronder kan je een telefoonfoto zien van 20cc hersenvocht die hij af kon tappen.

 

De neuroloog stond erop dat er een foto werd gemaakt, omdat ik had vertelt dat ik ook over mijn ziekenhuis avonturen aan het bloggen was. Dus bij deze, dank aan de dokter en dank aan mutti (die de foto nam). Hij kon niet zoveel aftappen, omdat hij met een dunne naald had gewerkt, “dus de volgende keer gebruik ik een dikkere…

EEN VOLGENDE KEER?! EEN DIKKERE?!

Maar die doet ook minder pijn” zei hij tegen mijn moeder. Nou gelukkig maar, dan. Over twee weken mag ik weer op de pijnbank. Om het hersenvocht beter te laten lekken moest ik ook “even persen”. Persen? Ik zit hier voor een LP, niet om een baby te baren? Nou ja, ik moest dus op mijn handrug blazen of nep hoesten. Mijn moeder deed het af en toe voor. Net zo’n pageant mum die een pasje voordoet voor haar opgetuigde kleuter. Ik werd  ook veel geprezen. “Goed zo, je doet het geweldig, heel stoer

Ja, jongens en meisjes, ik ben vet goed in passief op mijn zij liggen en bidden dat ik geen pijn zal voelen. Ik verdien een trofee. En een tiara. Natuurlijk een tiara. Die krijg ik vast de volgende keer. Ze hebben ook bloed afgenomen (als je dan toch dienst doet als speldenkussen hè) en daarna mocht ik naar huis.

Een ander moet plat blijven liggen om lekken te voorkomen, zodat ze geen helse hoofdpijnen krijgen, maar nee, de dokter zag mij graag lekken. Ik ben bij thuiskomst toch maar gaan liggen. Geen zin in die enge hoofdpijnen van Google. Momenteel voel ik mijn rug een beetje, alsof er een blauwe plek op zit zeg maar. Meer niet. Nog niet. Gelukkig maar. Dag 4: alles is weer goed. Ja, dat heb je met vooruit schrijven.

Ps: weet iemand hoe ik mijn sidebar weer aan de zijkant krijg bij de posts i.p.v. onderaan?

Comments

De Lumbaalpunctie — 4 Comments

  1. Hey meis,
    ik vroeg me al af waarom ik geen van je blogs meer in mijn bloglovin overzicht kreeg, of dat je gestopt was met bloggen ofzo, maar blijkbaar komen je posts niet goed door. Ik heb dus even een stukje terug moeten lezen. Dat is niet niks hoor, jakkes! Hopelijk kunnen ze je goed helpen hiermee! Ik ga duimen voor je,grote digiknuf van mij!

  2. Rare dokter, ik denk dat hij mijn comment heeft gelezen – want ik bedreigde hem jwt! – maar gelukkig dat hij geen zenuwen heeft geraakt. 🙂 Damn gurl, I’m happy for ya! Oké, die volgende keer ga je ook nailen. I feel it! Gooood luck!

  3. Yoooo daar ben ik weer!

    (en je comments zien er heel raar uit, ik krijg eerst alle posts op je indexpagina en onder dit blokje staat een heeeeeeeeeele lange error? Of was dat onderdeel van je vraag? Ik kan er in elk geval geen zinnig antwoord op geven.)

    In elk geval (beter laat dan nooit), het klinkt best pijnlijk en heftig. Ik hoop dat het de volgende keer (keren?) ook weer goed gaat!