De Verbouwing

Wij hebben meubilair. Goh, u meent het? Jawel. Ons meubilair was aardig op weg om antiek te gaan worden. Stevige houten tafels met bladen die lieten zien dat er geleefd werd. Of tenminste, dat er mensen zijn die niet weten waarom er onderzetters bestaan. Mijn ouders vonden het niet meer mooi. Waren er op uitgekeken. Dat gold ook voor het behang en het plafond. Onze keuken viel bijna uit elkaar en onze douche bleek een verborgen gevaar voor de volksgezondheid.

Dus werden de muren voorzien van glasweefsel behang en wit geverfd. Het plafond van ons voormalig rokershok had twee wit beurten nodig. Er mag nu niet meer gerookt worden in huis, soort van. We kregen een nieuw keukenblok (nou ja, andere kastjes en een ander aanrecht) en natuurlijk nieuw meubilair. Grijs en strakker qua vormgeving. Met nieuwe eetkamer stoelen en een nieuw tapijt. We hadden een douche met allerlei opties die niet gebruikt werden en die in het geniep schimmel aan het sparen was. We hebben de schimmel uit de douche verbannen en een nieuwe douchekop zonder extra fratsen.

De inrichting moet ook anders, want we hebben nu een bureautje voor de computer in plaats van een computerkast. Dat bureautje blijft er staan totdat er ooit een echte oven komt. Tevens hebben we twee extra eetkamer stoelen, dus dat paste allemaal niet meer. Ik ben net zo van slag als de parkiet. ALLES. IS. ANDERS.

Om de totale overgang makkelijker te maken, hebben ze ook besloten dat ik moet verhuizen. Een hele kamer verder. Die is namelijk iets groter en heeft een tweepersoonsbed. Gelukkig weten vati und muti dat ze mij tijdig aan dergelijke levensveranderende ideeën moeten laten wennen en dat ik ten minste zes eeuwen van mentale voorbereiding nodig heb om de transitie te maken.

De voormalige kamer van mijn broertje heeft grijs patroon behang, een Feyenoord plafonnière, en grijsbruin laminaat. Ik moet nog steeds beslissen of ik mijn eigen kledingkast wil houden of de kledingkast die er al staat in gebruik ga nemen. Welke spullen moeten mee, wat kan ik er allemaal kwijt? Argh! Eerste wereld problemen tot de max. Ik overleef het vast wel. Ik kan me in ieder geval verheugen op mijn nieuwe lamp met wisselende kleurtjes die ik al honderd jaar wil hebben. 😉

Comments

De Verbouwing — 2 Comments