De voor-en nadelen matrix

In een gesprek met een vriendin liepen we tegen een probleem aan. Een probleem met meerdere kanten. Een gewone voor-en nadelen lijst hielp niet. Toen stelde ik haar de matrix voor. De matrix helpt mij wel als ik ergens niet uit kom. Het geeft me overzicht en een beter idee van de situatie. Ik besloot het met jullie te delen, want wie weet hebben jullie er wat aan. Ik heb daarom een voorbeeld papier gemaakt.

Comments

De voor-en nadelen matrix — 3 Comments

  1. En dan punten geven aan elk genoemd punt, bijvoorbeeld 1 = weegt niet zo zwaar en 5 = weegt heel zwaar. Dan denk je er gelijk ook over na waarom het een zwaarder weegt dan het ander. Zo kunnen bij een lijstje met 2 voordelen en 6 nadelen, ineens toch de 2 voordelen zwaarder wegen dan de 6 nadelen samen.
    Leonella recently posted..Zeuren over taal