DIY Nagellak Sieraden

Ik wilde dit logje typen en zoekend naar de blog die me op het idee bracht EN het blogje met de uitleg (helaas onvindbaar), kwam ik erachter dat ik het verkeerd heb gedaan. Dus heb ik ook de goede manier geprobeerd en die is inderdaad beter.

1: De goede manier (boven) en de minder goede manier (onder). De nagellak is precies hetzelfde (Nfu Oh #51).
2: De goede manier links en de minder goede manier rechts. De ene is donkerder en bevat meer flakies. Β De goede manier geeft ook minder schoonmaakwerk (hier nog niet uitgevoerd).
3: Orly Space Cadet op de minder goede manier.
4: China Glaze 2Nite op de minder goede manier. Hier zien we ook gaten. Het glas blijft echter zo goed zitten, dan ik het er niet meer af kreeg.
6: Wederom een vergelijkingsfoto.
7: Orly Space Cadet op de minder goede manier met andere lichtinval.

Wat is nu het verschil? Bij de goede manier lakken we de platte kant van het glas (cabochon) en bij de minder goede manier de setting. De setting en cabochons zijn te koop op Ebay. Je hebt ze in allerlei vormen en behalve hangers ook oorbellen en ringen.

Belangrijk is om voldoende geduld op te brengen. Layeren voor diverse effecten is goed moeilijk, maar bij de goede manier doe je het andersom. Dus eerst de crackle, dan pas de achtergrond lak. Ik druk de cabochon met de nog vochtige lak in de setting. Dit blijft muurvast zitten en bespaart geouwehoer met lijm. Niet te hard drukken, anders krijg je dus kale plekken. Deze makkelijke DIY is behalve leuk om te doen, ook handig om je mooiste nagellakjes te vereeuwigen. πŸ˜‰

Comments

DIY Nagellak Sieraden — 2 Comments

  1. Wow, enorm creatief zeg! Het lijkt net alsof het gewoon een echte paarse steen is, of een andere kleur. Flakies, love them! Leuke combinaties, vooral 1 en 2. En dan op beide manieren. πŸ™‚
    Cynthiiaa recently posted..Le Instagram Pictures III!