DIY Scrub

Dit gifgroene goedje is mijn zelfgemaakte scrub die heerlijk naar rozemarijn ruikt. Hij doet zijn werk goed. Ik kan er flink mee scrubben en scheren is daarna een eitje! Het helpt zelfs een beetje tegen lichte Keratosis Pilaris. Het recept? Klik snel verder.

2 koppen grof zeezout.
1 kop olijfolie.
Een scheutje Glycerine (optioneel).
Enkele druppels kleurstof voor voedsel (optioneel).
Enkele druppels essentiele olie (optioneel).
Een scheutje zoete amandelolie (optioneel).

Ik heb het een beetje op de gok gedaan. Ik kwam zeezout tekort en heb er daarom ook suiker bij in gegooit. Dit recept is genoeg voor een halve appelmoespot. Ik open de pot, maak mijn lichaam nat onder de douche, zet de douche uit, pak dan de scrub en pak dan steeds kleine beetjes uit om mee te scrubben. Als ik klaar ben was ik alles er weer af. Er blijft een olie-achtig laagje achter, dus scheren gaat ontzettend smooth. Als je niet wilt dat het olielaagje eraf gaat, moet je jezelf droog deppen met de handdoek.

De scrub is erg grof, dus alleen geschikt voor het lichaam en niet voor het gezicht. Kijk uit met wondjes! Zout in je wondjes krijgen doet pijn. De douche kan ook glad worden door de olieën. Ik spoel dus ook altijd eerst de bodem na, om te voorkomen dat ik op mijn snuit ga of op een zoutkorrel stap. Ik heb geen flauw idee hoe lang de scrub goed blijft. Als hij er anders begint uit te zien, dan toen ik hem gemaakt had, gooi ik hem weg. Gebruik een goed afsluitbare pot en maak niet teveel.

Scrubben jullie? Welke scrub gebruiken jullie? Heb je misschien zelf een recept dat je wilt delen?

Comments

DIY Scrub — 5 Comments

  1. Ik gebruik altijd suiker om scrub mee te maken! Ook voeg ik er een goedje aan toe (mulsifan) waardoor de olie niet zo blijft liggen op de douchevloer en je huid iets minder vettig blijft na het scrubben,…