Elf Fantasy Fair

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Het jaarlijkse uitje naar fantasy event Elf Fantasy Fair in Haarzuilens. Dit was echter waarschijnlijk ons laatste jaar, want ondanks de gezelligheid en de mooie kostuums was er verder weinig bijzonders meer te beleven. Ik heb echter wel een leuke dag gehad. Lees meer voor foto’s van mijn outfit (bekijk het hele driedelige album hier). Deze post bevat heel veel foto’s!


Dit was mijn volledige outfit. De foto is gemaakt door een vriendelijke fotograaf en dus niet van mij. Ik ging incognito en vrij simpel. De rok is van mijn moeder, de tas van Poizen Industries, het corset van DarkGothicWorld.eu, het truitje van M&S Mode, de jas en het (basis)masker van Fopshop.nl, de pruik is van Voque Wigs (Ebay), de armband is van Ebay, de vlechthaarband komt van Claire’s en het zakhorloge om mijn nek komt van de Poppenkraal.nl.

Het masker had ik zelf opgeleukt met cosmetische glitters, rode plaksteentjes, lintjes en rode harten pailletjes.

Ik ben ook eindelijk op de foto geweest met een uil. Enkele fairs geleden wilde ik dat al, maar de eigenares zei dat we 30 minuten moesten wachten, want ze ging pauzeren. Toen we terug kwamen waren de vogels te moe. Daar baalde ik ontzettend van. Dit jaar stond er een andere valkenier. Ik was dus erg blij dat ik met Lotje de kerkuil mocht poseren.

Dit was mijn ooglook. De valse wimpers zijn van Ardell. Ik ben een ramp met wimpers aanbrengen en dat is te zien van dichtbij. Ik heb het Kat von D. True Love palette gebruikt, Chanel Stylo Yeux Espresso en Lancôme Hypnose Drama Mascara.

De wimpers zaten ook niet erg lekker. Dat kan hebben gelegen aan de oude wimperlijm van Eylure, de wimpers zelf of het feit dat ik ze niet fatsoenlijk op mijn ogen kan plakken. Ze waren wel heel mooi, lang en vol. Ardell 103 wimpers zijn te koop bij boozyshop.

Op mijn nagels droeg ik Nubar Iris Dust. Een prachtige duochrome met paarsroze, goud en groen. Helaas is deze nagellak ontzettend sheer en droogt hij ontzettend langzaam. Vandaar ook de vele deuken. Zo zonde, want het lakje zelf is echt gorgeous!

De lak dekt pas na vier lagen en de volgende dag kon ik er nog deuken in maken. De dag daarop ontdekte ik lakensporen. Ik droeg geen basecoat. Ik geef dit lakje later nog eens een kans met een basecoat. Hopelijk dekt hij dan beter of droogt hij in ieder geval sneller op.

Ik had het op een gegeven moment behoorlijk zwaar met de combinatie zon + jas + corset + masker + lang niet gegeten hebben. Ik kreeg een lichte paniek aanval en moeite met ademen. Ik moest echt even zitten en werd chagrijnig. Dus parkeerden mijn moeder en Angela mij op een bankje en gingen eten halen. Ik deed mijn jas in mijn tas en mijn masker omhoog. Toen ik wat had kunnen uitrusten en wat te eten had gehad ging het weer stukken beter. Gedurende de dag ging de jas niet meer aan en lette ik er op mijn masker af en toe even omhoog te zetten zodat ik goed kon ademen. Op de foto zitten we aan het einde van de dag ook even te chillen op het gras.

Een foto van dichterbij door de vriendelijke fotograaf. Deze meneer was de enige die mij wilde kieken. Mijn moeder was de favoriet van ons groepje. Zij was meer over the top dan ik. Angela ging in normale kleding. De pruik is een driekwart pruik die vastzit met twee kammen. Helaas heb ik fijn haar, maar dat was ik even vergeten. Gevolg: mijn haar zakte af en moest af en toe opnieuw vast gezet worden. Eenmaal in de trein had ik het gehad. Ik deed mijn haar, masker en corset af en kon eindelijk normaal naar het toilet. Wat een opluchting!

Ik had in vergelijking met voorgaande jaren erg weinig geshopt. Er was ook weinig leuks of iets dat ik al niet eerder gezien had. Ik koop wel jaarlijks standaard een ring bij een bepaalde kraam. Die verkopen prachtige zilveren ringen en ringen met edelstenen. Ik heb een thing voor edelstenen en mineralen, dus daar ga ik altijd even neuzen. Mijn oog viel op een behoorlijk duur exemplaar, maar ik kreeg wel 3 euro korting en een lief tasje erbij.

Ik heb dus een aantal ringen van die kraam en van andere winkels / kraampjes. Ik heb ze in heel veel maten, vanwege mijn eeuwig schommelende gewicht. Kijk nou wat een uitvinding! Een zilveren ring die verstelbaar is. Dat is nog eens handig!

Istie mooi of istie mooi? Deze knoeperd van een ring bevat een labradoriet. Mijn hand poseert met een grof stuk labradoriet. Deze prachtige steen veranderd van kleur afhankelijk van de licht inval. Daar ben ik dol op. De blauwe kleur is ook super mooi. Ik ben er erg tevreden mee! Het is nu de duurste ring uit mijn collectie, maar oh wat is hij mooi… Verder hebben we nog twee flessen kersenmede gekocht, zoals elk jaar.

Volgend jaar gaan we waarschijnlijk naar de Gothic & Fantasy Beurs in Rijswijk als die er nog is. Deze is weliswaar niet in de open lucht, maar daar kan ik ook prima terecht voor mijn mede en de kraampjes. We zien wel. Voorlopig is het nog even nagenieten en foto’s bewonderen. Bedankt Angela en mijn moeder, voor de leuke dag die we samen hebben beleefd. 😉

Comments

Elf Fantasy Fair — 11 Comments

 1. Ik vind je outfit leuk! Je bent niet de eerste die een beetje teleurgesteld is over de EFF. Op Magical Feeling Schrijft las ik een blogbericht over de zaterdag, daar kwam de persoon ook wat lege standjes tegen. Maar ik vind dat je het leuk gedaan hebt met je outfit ^^ Ik kwam er vandaag achter dat ik 5 jaar terug voor het eerst (en laatst) naar de EFF ben gegaan. Ach ja… tijd gaat snel en op een gegeven moment gaat de ene relatie uit (die wel graag naar de EFF ging) en krijg je een andere relatie (met een haat tegen EFF en Castlefest). Ach ja…G&F in Rijswijk? Als je gaat, laat het me dan weten. Wil je wel zien en spreken, tenminste… als je dat op prijs stelt! Zo niet, is dan niet erg. 🙂 Ik ga nu even je fotoalbum doorbladeren!
  Francisca recently posted..En dan nu echt de propedeuse!

 2. Ik heb zulke prachtige kostuums gezien dat ik misschien ook wel eens een poging wil wagen, ik vraag me altijd af hoe mensen aan die kleding komen. Je zag er top uit en goed dat je dat masker even hebt gelaten voor wat het is, dat is zeker erg benauwend!

  • Thanks 🙂 Veel mensen maken de kostuums zelf. Ik ben zelf niet zo handig helaas. Dus dan moet je goed nadenken en een outfit samenstellen. Gothic, tribal, buikdans, lolita, 50ties style en/of accessoires maken samen vaak wel iets leuks.

 3. je zag er heel mysterieus uit ^^

  jammer dat mijn eerste jaar, jouw laatste jaar waarschijnlijk is.
  en dan zijn we ook nog op de verschillende dagen gegaan.

  wel goed dat je verder wel een leuke dag hebt gehad 😀
  Rooz recently posted..Nieuwe blog layout!

 4. op de fantasy fair, heb ik waarschijnlijk jouw mail adres gekregen, krijg echter de mail retour.
  kijk op http://www.kapfotogalerie.nl of je een foto van je tegenkomt.
  als je mij mailt stuur ik hem op in hogere resolutie, als je geen foto kunt vinden stuur dan een afbeelding dan zal ik kijken of ik nog een foto bij mijn overige bestanden heb.

  • Bedankt voor deze comment. We kunnen ons niet herinneren een email adres gegeven te hebben, maar ik heb tot nu toe al wel een foto gevonden van mijn moeder. 🙂