Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Ik zag hem staan in een Ici Paris XL hoekje in de V&D. Ik rook aan de tester en ik vond hem niet stinken. Ik besloot hem te kopen en telde er zo’n 19 euro voor neer. Maar aangezien Miss Lipgloss lyrisch was over deze lippenbalsem en ik altijd last heb van gebarsten lippen en Miss Lipgloss een beautyguru is, nam ik hem zonder aarzelen mee. En toen stond hij een tijdje in een laatje zielig te zijn. Lees verder waarom, want eigenlijk hoort hij daar niet. En ik gebruik hem nu wel.

De Eight Hour Cream komt in een glazen potje. Hoe cute? En hoe onhandig? Een tube kan barsten, dus het is op zich niet zoveel veiliger, maar het is niet handig mee nemen, zo’n potje. Ik heb daarom een beetje in een testerpotje gedaan, zodat ik hem mee kan nemen. Het glas lijkt me best wel dik, maar ik durf het er niet op te gokken.

De cream zelf, is helemaal geen crème, maar een gelei-achtige substantie met een oranje kleur en een enorm sterke geur. Ik vind hem niet zozeer stinken, maar hij ruikt HEEL sterk. Dat is echt enorm wennen en ik moest flink doorzetten om redelijk immuun te worden voor de geur. Hij ruikt medisch, alsof de dokter hem voorgeschreven heeft en de geur blijft ook wel eventjes hangen. De cream werkt beter dan vaseline. Hoewel dit gewoon petroleum met extra ingrediënten is, blijft hij niet op je lippen liggen. De cream trekt echt in en ik heb sterk het idee dat mijn lippen sneller genezen als ik Elizabeth Arden gebruik. Ik had namelijk weer eens mijn onderlip kapot gebeten en de dag erna was hij al bijna genezen. Normaal gesproken duurt dat wel wat langer.

De cream geeft je lippen een glans. Hij wordt om die reden ook wel gebruikt als highlighter. Het product is erg populair onder de celebs. Vanwege zijn goede werking en multifunctionaliteit. Je kan hem op wondjes smeren (nadat je het ontsmet hebt natuurlijk), op droge plekjes, op je nagelriemen, op je lippen, je kan hem gebruiken als wenkbrauwgel. Opties genoeg dus. De cream is weliswaar oranje, maar daar zie je niets van terug op je huid.

Er zijn dus echt maar twee nadelen: de prijs en de sterke geur. De lipstick ruikt minder hard overigens. Maar de lipstick is even duur en ik denk toch dat je daar minder lang mee doet. Bovendien is de tube/pot versie voor meerdere doelen te gebruiken. Als je de Elizabeth Arden Eight Hour Cream wilt gaan proberen moet je echt jezelf dwingen om door te zetten. Dan kom je vanzelf over de geur heen. Qua prijs: je krijgt wel 30 ml en dat is een beste pot. Daar doe je dus echt wel lang mee.

In het begin had ik echt spijt van deze aankoop, maar ik heb doorgezet en nu ben ik er blij mee. Ik heb heel vaak droge en gewonde lippen, dus voor mij is dit product een uitkomst. Daarbij vond ik vaseline te vettig om tijdens het slapen te gebruiken. Dat irriteerde me enorm. De Eight Hour Cream is minder vettig en trekt in de huid. Aanrader? Ja, als je inderdaad last hebt van gebarsten lippen, droge plekjes of droge nagelriemen EN bereid bent om jezelf te trainen in immuun worden voor de geur.

Comments

Elizabeth Arden Eight Hour Cream — 2 Comments

  1. Hmm. Als ik het zo lees is het net hetzelfde als Rosebud Salve. Net iets minder duur, in een iets kleiner blikje, handiger om mee te nemen.

    Wist je dat je ook die Eight hour creme in een tube hebt?
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

  2. Ja, dat wist ik, maar ze verkochten bij de Ici Paris XL stand alleen de pot. Ik gebruik hem nu trouwens wel.