En hoe voel je, je nu?

Het delen van gevoelens. Ik vind mezelf een open boek, maar ik ben ongeveer net zo open als een boek van Immanuel Kant. Je kan het openen, lezen en er toch niets van snappen. Je moet het willen snappen om te snappen. Blijkbaar werk ik ook ongeveer zo, want hoewel ik vind dat ik open ben, kunnen mensen mij niet altijd “lezen”. Dat is wat ze mij vertellen. Ik word vaak omschreven als iemand met een strakke gezichtsuitdrukking. Dat is een diplomatieke manier om te zeggen dat mijn gezicht standaard op onweer staat (kan ik niks aan doen, echt niet, zo staat mijn gezicht nu eenmaal in rust).  Bovenstaande comic heb ik er niet alleen bijgedaan voor de lol, ik heb het vaak genoeg meegemaakt. Ik ben er echter ook achtergekomen dat ik toch niet zo goed ben in het delen van mijn emoties. Ik slik toch teveel in en als ik mijn emoties wel uit, nou, laten we maar zeggen dat ik ze dan ook niet onder stoelen of banken steek… Een balans vinden kan vaak heel moeilijk zijn. Gelukkig ben ik niet de enige. Nou ja, gelukkig… De wereld zou een betere plek zijn als we allemaal wat meer gebalanceerd zouden zijn denk ik, maar goed, ik werk er aan.

Hoe zit dat met jullie? Zijn jullie open of gesloten? Begrijpelijk of moeilijk te “lezen”? Waarom? En hoe makkelijk of moeilijk vinden jullie het delen van emoties?

Comments

En hoe voel je, je nu? — 2 Comments

  1. Ik ben gesloten, maar vroeger was het erger, toen kropte ik echt alles op. Nu praat ik wel makkelijker over mijn gevoelens, maar alsnog niet supermakkelijk zeg maar. Maar ja, het is natuurlijk wel belangrijk om dat te doen in relaties, dan begrijp je elkaar beter 🙂
    Lauradenkt recently posted..Met een knipoog

  2. Ik herken je verhaal echt heel goed! Ik vind mezelf vrij open, zeker in vergelijking met vroeger, toen was ik heel gesloten en keek iemand niet eens aan, zó verlegen. Toch zullen er altijd dingen zijn die ik niet deel, en absoluut voor mezelf wil houden. Maar dat is meer omdat ik dus al meermaals heb gehoord dat ik hard, een zeurkous, een aansteller, een hypochonder of wat dan ook ben, en inderdaad ook nors kijk 😛
    Dan leer je gegeven moment vanzelf wel wat je wel en niet zegt, zeker op het wereldwijdeweb 😉
    Sandy recently posted..Ruben en zijn pietenmuts