Enge weetjes en zo

Nog altijd inspiratieloos. Soort van. Ik wil wel bloggen, daarom typ ik dit nu. En ja, het is weer ‘s nachts. Ik ga maar eens vertellen wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen tijd. En wat ik ook nog heb onthouden. Soort van.

1. Westies staat niet alleen voor West Highland White Terriër. Het was ook een brute Ierse maffia die New York City terroriseerde in de jaren ’70 en ’80.
2. Dracula betekend zoon van de draak. Vlad Dracula (de prins, niet de graaf) was de zoon van Vlad de tweede en die kerel was opperhoofd van de orde van de draak.
3. Vlad Dracula was bijgenaamd “the impaler” en dat houdt in dat je een houten paal door iemands lichaam steekt. Welk gaatje als eerst aan de beurt is, mag de beul bepalen, maar ze krijgen hoe dan ook die paal er door gedouwd. Was het maar een snelle dood. Bij voorkeur kozen ze een paal met een botte bovenkant zodat alle organen aan de kant werden geduwd en het slachtoffer een langzame en zeer pijnlijke dood kon sterven…
4. Mara is niet alleen een leuke meisjesnaam. Het is ook de naam van een eng spook die op je borst gaat zitten en je nachtmerries bezorgt. In de extremere versies zuigt deze Mara ook nog even je energie uit je lichaam. De naam zelf betekent overigens “bitter” en het is ook de naam van een godin van de dood of zo.
5. Ken je die KFC reclame? Met die “filet bites”? Weet je waarom het geen “chicken nuggets” zijn? Omdat ze, ze elke dag vers paneren. Inderdaad. Want echte chicken nuggets bestaan uit gemalen kippenrestjes (vlees, botten) waar vervolgens weer artificiële troep aan toe moet worden gevoegd, eer het überhaupt eetbaar is. Voordat de kippensmurrie op smaak wordt gebracht is het roze en ziet het eruit als ijs.

Ja, dat was het dan weer. Meer kennis kan ik even niet uit mijn hersenen… hoe noem je dat? Als je zo’n natte doek… oh ja, uitwringen. Ja, dat lukt niet meer. Geniet van je nieuw vergaarde kennis en spreid het woord. Zeker aan mensen die Mara heten en / of van chicken nuggets houden.

Zo, heb deze post even ingepland twee dagen na Valentijn. Muhahahaha! Vaarwel romantiek? Als je single bent…ja dan heb je hier ook niets aan. Sorry. :p

Comments

Enge weetjes en zo — 6 Comments

  1. Die kipnuggets… gatver! Ik hou niet van kip, maar nu eet ik dus zeker weten ook nooit geen kipnuggets meer :S

    Trouwens, als je eens iets over een enge vrouw wil lezen moet je even googlen op Erzsebet (Elizabeth) Báthory. De vrouwelijke versie van dracula o.O die had echt een rare hersenkronkel
    Leonella recently posted..Een verhaaltje uit Horstinkistan, hoofdstuk zoveel

  2. Haha, die tweede en derde wist ik 😀 Iets te vaak het vampierhandboek gelezen. De vierde en vijfde moet ik onthouden om hier mensen op onverwachte momenten mee om de oren te slaan!