Essence Volumizing Lash Powder

Voor 3 euro is de Essence Volumizing Lash Powder te koop bij Kruidvat en De Trekpleister. Ik besloot het goedje te kopen na een review op Beautylab. De kit bestaat uit een flesje witte nylon vezels en een mascara borsteltje.

De instructies op de achterzijde zijn helder, alleen jammer dat de ingrediënten niet vermeld staan. Ook staat er een waarschuwing op de achterzijde: de vezels niet in je ogen smeren en niet gebruiken in combinatie met contactlenzen. Ook moet je het niet aan je kinderen voeren.

De instructies zijn dus als volgt: smeer mascara op je wimpers, doop (het puntje) van de borstel in de vezels en breng deze aan terwijl de mascara aan het drogen is. Breng vervolgens nóg een laagje mascara aan en je bent klaar.

De poeder is prima te gebruiken zonder dat je alles eronder stuift. Ik ben een grote kluns, dus als ik het kan, kan jij het ook. Voorzichtig werken, een solide ondergrond en het borsteltje niet met geweld in het potje steken zorgen voor weinig geknoei. Wel dwarrelen de vezels op je wangen (en als je niet op past, dus in je oog). Maar het is niet zo dat je wangen of kleding daarna wit zien van de vezels.

Mijn ogen zonder mascara zijn best wel triest. Met name mijn linkeroog.

Mijn ogen met 1 laagje Lancôme Hypnose Drama Mascara.

Mijn ogen met twee laagjes mascara en het linkeroog met de wimperpoeder.

Achteraf gezien had ik beter hetzelfde oog kunnen gebruiken in dit experiment, omdat mijn wimpers nogal van elkaar verschillen per oog. Desalniettemin kan je wel degelijk verschil zien. Mijn wimpers evolueerden tot een prachtig volumineus bosje met het wimperpoeder. Mijn rechteroog is met 2 laagjes mascara wel verbeterd maar het resultaat met wimperpoeder is wel degelijk mooier en beter.

Enkele dagen later besloot ik om alsnog een foto te maken van mijn rechteroog met enkel mascara en wimperpoeder. Nu kan je het verschil nog beter zien. Voor die drie euro zou ik dit poedertje niet laten liggen. Ik gebruik het niet elke keer, maar als ik wat meer sjeu aan mijn wimpers wil geven, dan weet ik mijn potje wel te vinden. 😉

Comments

Essence Volumizing Lash Powder — 2 Comments