Etos Baked Eyeshadows

 

Etos verkoopt baked eyeshadows voor 3.99 euro per stuk. De oogschaduws zijn groot en bol. Baked Eyeshadows worden op een lage temperatuur gebakken en daardoor krijgen ze meer glans en intensiteit. Ik swatchte de bruine kleur en stond werkelijk perplex van het pigment. Wat een prachtige, glanzende en rijke kleur! Maar 3.99 euro vond deze budgetionista toch iets teveel voor een simpel oogschaduwtje zonder poespas. Maar toen verkocht Suzanne van Deltacephei.nl alledrie de oogschaduws voor slechts 3.88 inclusief verzendkosten. Tsja…now we’re talking!

De oogschaduws zijn heel zacht en geven makkelijk kleur af. Tot zover gaat alles goed. Maar natuurlijk breng je, je oogschaduw niet aan met je vingers. Dus ik pakte een kwast en bracht de oogschaduw aan. Gevolg: een lichtblauw waasje. BUMMER! Waar was de geweldige pigmentatie gebleven? Kijk, dat de oogschaduw zou creasen binnen enkele minuten, dat verwachtte ik al wel. Zoveel kun je ook niet verwachten voor 3.99. Maar met een goede primer blijft de oogschaduw prima op zijn plek zitten. Het is gewoon jammer dat je amper kleur ziet, als je de oogschaduw aanbrengt met een kwast.  Dus ik breng deze oogschaduw aan met mijn vingers. Op het moment dat ik dit typ, krijg ik ineens een helder idee: wat nu als ik het nat aanbreng?

Dit zijn de swatches van de oogschaduw aangebracht met de vingers. Gewoon droog. Zoals je ziet: geweldige pigmentatie, mooie glans, rijke kleur.

Boven heb ik de blauwe oogschaduw droog opgebracht met een oogschaduwkwast van de HEMA. Dit is een heel goed kwastje, die normalitair prima kleur oppakt. Maar nu is het echt: zoek de swatch. Onder heb ik de oogschaduwkwast van de HEMA nat gemaakt en toen een swatch gemaakt. Het effect: de volledige pigmentatie is terug, maar hij brengt nu oneven aan. Je moet de oogschaduw ook even laten drogen, voordat je de volledige kleur ziet. Geen aanrader dus.

Comments are closed.