Eyeko vs Catrice Eyeliner

In de rechterhoek: Eyeko Graffiti Eyeliner Pen (8 dollar).
In de linkerhoek: Catrice Liquid Eyeliner Waterproof (<5 euro).

Het brokkelen doen ze overigens niet, maar ik had mijn hand in een gebogen positie toen ik ging swatchen. Naast een swatchtest heb ik ze ook op “blote” ogen getest.

Eyeko’s Graffiti Eyeliner Pen is compact met een simpel ontwerp. De print slijt snel en hij vlekt rondom de stift, maar drupt verder niet op je huid of kleding. De pen zelf is stevig en zacht op de huid. De eyeliner inkt is mat, goed gepigmenteerd en diep zwart. Hij trekt een lijn in één dikte en is niet geschikt voor hele dunne lijntjes. De dop sluit goed.

Catrice’s Liquid Eyeliner Waterproof is ook compact en simpel in ontwerp. De print blijft beter zitten. De kwast heeft een grote “houder” in vergelijking met het potje. De kwast is meer een vilten tip en bestaat dus niet uit dunne haartjes. Deze eyeliner kan zowel dikkere als dunnere lijntjes trekken. De inkt zelf blijft glanzen, zelfs na het drogen, en is goed gepigmenteerd. De zwartheid is intenser dan bij Eyeko.

Eyeko.

Eyeko.

Catrice.

Catrice (na enige tijd).

Eyeko’s Graffiti Eyeliner Pen is minder intens zwart en geeft geen controle over de lijndikte. Echter, hij is veel makkelijker in gebruik en blijft langer zitten. Ik had qua houdbaarheid verwacht dat Catrice zou winnen, maar deze vlekte sneller. De Eyeko lijn vervaagde wel iets, maar bleef verder goed zitten. Ik weet dat de lijn van Catrice nogal bibberig is, maar ik ben niet zo goed in dunne lijntjes trekken.

Dit is de huidswatch aan het einde van de dag. Hier zie je wat ik bedoel met “vervagen”. Ik heb de hele dag door mijn ding gedaan en mijn handen ook gewassen met water en zeep. Catrice is inderdaad waterproof en bleef beter intact op de huid, maar kon mijn vettige oogleden toch niet helemaal aan. Het verwijderen van Eyeko ging iets makkelijker naar mijn idee, maar beiden waren te verwijderen met een gewone oogremover zonder al te veel te moeten boenen.

Eyeko:
+ Makkelijk in gebruik.
+ Goed voor vettige oogleden, blijft op zijn plek.
+ Makkelijk te verwijderen met normale oogremover.
+ Goed gepigmenteerd.
– Duurder dan Catrice.
– Minder zwart dan Catrice.
– Trekt lijnen in één dikte, kan geen dunne lijntjes zetten.

Catrice:
+ Waterproof zoals beloofd.
+ Goedkoop.
+ Intens zwart met glanzende finish.
+ Controle over de lijndikte.
– Blijft minder goed zitten dan Eyeko bij vettige oogleden.
– Moeilijker in gebruik.
– Wel iets moeilijker te verwijderen dan Eyeko.

Voor mij is de Eyeko Graffiti Eyeliner Pen de winnaar. Deze zou ik graag opnieuw kopen als hij op raakt. Dat hij duurder is, vind ik niet zo’n punt. Toch vind ik de Catrice Liquid Eyeliner Waterproof geen slecht product. Het is maar net wat voor type je zelf bent en waar je de voorkeur aan geeft. Beide merken testen niet op dieren.

Comments are closed.