Fashionista

Mijn omgeving vind het vreemd dat ik zoveel make-up koop, maar dit is mijn versie van de normale schoenenverslaving. Vrouwen hebben teveel schoenen, omdat schoenen mooi zijn en altijd passen, ook als je een kilootje aankomt. Of zes. Welnu, make-up springt meteen in het oog en ik kan het altijd dragen, ook als ik afval of juist aankom. Het maakt me nog mooier dan ik al ben en tsja, dan heb je er zo een “verslaving” bij.

Toen ik minder met make-up bezig was, interesseerde ik mij wel degelijk in mode. Ik hield de runway shows niet bij, maar ik lees elke ochtend braaf mijn modeblaadjes en ik klaagde of jubelde tegen mijn moeder over de huidige mode. Ik liep er zelf niet helemaal fashionable bij, maar het interesseerde me wel degelijk. Nog steeds geniet ik dagelijks van de modereportages in mijn ochtendblaadjes, maar ik koop met stukken minder plezier kleding. Ik heb het gewoon echt gehad met die lappen textiel.

Und warum? Omdat ik zes kilo’s wintervet erbij heb gekweekt. De kilo’s op zichzelf storen me niet zo erg. Ik ben immers altijd al stevig geweest en op een gegeven moment leg je, je daar gewoon bij neer en probeer je het een beetje binnen te perken te houden (lees: je zorgt ervoor dat je door de deur blijft passen). Maar omdat de huidige modeketens vergeten dat het meerendeel van de vrouwelijke bevolking vormen heeft en de ronde vorm komt nu eenmaal steeds vaker voor. Daar kunnen we wel om gaan huilen en Mc Donalds kan nog zoveel moeite steken in gezonde happy meals, het is op dit moment gewoon een feit. Een feit dat nog wel flink wat tijd nodig heeft om te veranderen.

Dus ik snap dan ook echt niet waarom modeketens zoals H&M geen enkele moeite doen om het de stevige medemens wat gemakkelijker te maken. Het probleem van toenemend gewicht is echt niet nieuws van gisteren. Wat doet H&M? Die komt met een dikke vrouwenlijn die begint bij maat 44. AAARGH! Ik snap dat dus niet. Ik wil ook helemaal geen speciale dikke vrouwenlijn. H&M moet gewoon betere en vrouwvriendelijkere mode op de markt brengen. Flared jeans vanaf maat 32 tot maatje…nou ja heel groot. Afkledende A-lijn jurkjes wil ik zien. Ik wil dikkere stof en geen aftekende viscose troep. Ik wil hippe kleding voor alle ladies. Curvy or flat.  

Maar dat is dus niet zo. Modeketens blijven stug skinny jeans aanbieden, loeistrakke kokerjurkjes en ieniemienie behaatjes. Geen probleem, er zijn ook dunne mensen, maar geef de grotere dames ook even wat! Ik heb wel eens een heus gevecht gehouden met een skinny jeans broek. Ik kreeg de broek namelijk wel aan en vond hem niet lekker zitten. Ik heb namelijk van die stevige kuiten waar Miss Piggy jaloers op zou zijn. Nou ja, jammer maar helaas. Dus ik wil de broek uitdoen en ik kreeg het kreng dus gewoon niet over mijn kuiten heen. Sta je daar in het pashokje te friemelen en puffen en te trekken en val je er bijna dwars doorheen omdat je moet hinkelen terwijl je probeert je andere poot te bevrijden van de denim.

Evenzo, kokerrokjes in maat 44? Modeketens hebben toch een spiegel in de pashokjes? Heb je wel eens gezien wat voor enorme pens je daarin krijgt? Kokerrokjes zijn bedoeld voor platte buikjes mijn beste dames. En dan zie ik een leuke A-lijn rok en hangt er alleen nog maar maat xs en s. Om gek van te worden, eerlijk waar. Bloesjes die als een tent om je lichaam slobberen, omdat je boobies het niet eens waren met je eigen maat. Verplicht oude oma beha’s moeten aantrekken, omdat men denkt dat dames met grote dames geen hippe beha willen dragen.

En dan is er nog de broek. Centenbakjes achterin; camel toe’s; een broek die goed om je benen zit, maar slobbert om je taille; bovenbenen die niet mee willen werken; kuiten die luid protesteren; muffin tops; broeken die twee dagen na aankoop onder aan je kont hangen; hoog water; zes meter er van moeten halen; highlights op plaatsen die juist niet moeten opvallen….Bovendien kan een spijkerbroek nauwelijks 1 kilo extra verdragen. Dan probeert het blauwe gevaar meteen je middel te verpletteren.

Dus astublieft beste modeketens. Schrap die speciale lijnen en wordt gewoon vriendelijker. Ik heb nog geen maat 44, maar heb wel dat soort model kleding nodig. Ik wil wel hippe beha’s aan. En broeken. Als dit zo doorgaat wordt ons kikkerlandje net zo erg als Amerika. Http://www.peopleofwalmart.com en http://www.poorlydressed.com. I’m just saying…

Comments

Fashionista — 1 Comment

  1. I know… Ik ken hetzelfde probleem… Ik wil eigenlijk meer gaan sporten en dan kijken hoeveel maten ik alleen met sporten terugval. Dat lijkt me vast heel erg leuk. 🙂
    Nurchamiel recently posted..Zomer Hiatus