Franken Polish Vampiress

Mijn allereerste Franken Polish. Franken betekent dat je zelf nagellak mixt met behulp van bestaande nagellak. Je moet wel uitkijken, want de chemicaliën kunnen tot een explosie leiden, las ik ergens. Het woord is afgeleid van Frankenstein, een monster dat gemaakt is van verschillende onderdelen van dode mensen en tot leven is gewekt door een professor.

Ik heb een bijna lege Etos Topcoat potje laten leeglopen en gevuld met nagellakremover. Vervolgens ga je ermee schudden tot je flesje schoon is en vervolgens laat je de remover eruit lopen. Laat het potje drogen en als het droog is, neem je een oude krant of plastic tas. Giet voorzichtig nagellak over. Giet er een andere kleur bij. Doe alles langzaam en schud af en toe (met de dop op de fles) om te kijken hoe de kleur wordt.

Ik heb Black Knight van Jade gemixt met Color Club Art of Seduction. Ik wilde Eyeko’s Vampira na maken. Ik had geen zin om die te kopen en besloot het zelf te proberen. De nagellak is heel apart uit gevallen. De rode glitters zijn op een transparante basis. Ik heb vrij veel glitter bij het zwart gegoten. Het resultaat is een aparte finish. Het lijkt op een soort matte versie van Vampira. Ik draag hem hieronder met een topcoat, maar het blijft een aparte finish hebben.

Tips om een mooie franken polish te maken:

 1. Koop een zooi lege nagellak flesjes op Ebay. Scheelt het nare schoonmaakwerk.
 2. Koop kleine nagellak balletjes (Ebay). Deze helpen je nagellak beter te mixen. Bestaande nagellak hebben die balletjes vaak ook. Als je nagellak schudt, hoor je vaak getik. Dat is dus dat balletje.
 3. Gebruik géén pipet. Giet gewoon de nagellak van het ene in het andere flesje. Pipetjes raken verstopt.
 4. Gebruik een plastic tas of een dikke oude krant op je werktafel, zodat het niet erg is, als je nagellak lekt.
 5. Verdiep je in de kleurenleer, om een hele zooi bruine nagellakjes te voorkomen.
 6. Gooi er rustig glitters, flakies of hexagon glitters in. Let op: gebruik alleen producten die geschikt zijn voor je nagels.
 7. Gooi er géén glitters op een transparante basis in, tenzij je bovenstaande finish op het oog hebt.
 8. Wees heel voorzichtig, want je werkt wel met chemicaliën.
 9. Het is denk ik het beste om dezelfde finishes te mixen. Dus crème met crème, jelly met jelly.
 10. Je kan ook een heel klein beetje oogschaduw pigment in je franken stoppen.
 11. Schudt het flesje regelmatig, om te zien hoe de kleur wordt / glitters te verspreiden.

Comments

Franken Polish Vampiress — 5 Comments

 1. Handig! Ik ga het ooit ook zelf een proberen, dit lijkt me echt leuk!