Future Food

Ik heb een probleem. Ik hou van eten. Nee, dat is niet het probleem. Eten dus. Ik hou ervan. Vooral mijn moeders prakkies, maar de moeder van Funda kan ook lekker eten maken. Mijn probleem is dat ik het maken van eten niet leuk vind. Ik hou niet van koken.

Ja, ik bak wel eens pannekoeken of flikker gevulde pasta van Appie in een pannetje kokend water. Daar houden mijn kookkunsten ook wel op. Toch komt er een dag waarop ik alles zelf moet gaan bereiden. Ervan uitgaande dat ik niet dusdanig rijk wordt dat ik een kok(kin) kan betalen. Natuurlijk heeft Muti wel geprobeerd mij te leren koken. Toen ze een ontsteking in haar hand had moest ik bijvoorbeeld wel.

Deze maaltijd heb ik bijvoorbeeld helemaal zelf gemaakt (met instructies van Muti, dat dan weer wel). Dit is heerlijke pasta met kaassaus, walnoten en champignons. Vraag me echter niet om dit recept hier te posten, want dat weet ik niet meer.

Dat is dus probleem nummer twee. Ik heb een geheugen als een zeef. Als een maaltijd meer dan drie ingrediënten nodig heeft, dan blijft het niet in mijn geheugen plakken. Ik heb ooit een keer een paar recepten genoteerd, maar dat schrift ben ik kwijt geraakt.

En dan nu de mogelijke oplossing:

*Tromgeroffel*

Moleskine Passion Recipe Journal.

Dat is toch weer anders dan een schriftje. Het is namelijk een moleskine en elke pagina is ingericht om recepten op te schrijven. Er zijn ook tabbladen zodat ik gemakkelijk een recept kan vinden op soort (cocktail, dessert, hoofdmaaltijd). Het lijkt me ook een mooi vormgegeven boekje. Daar heb ik een zwak voor, dus deze zal ik niet snel kwijt maken. Ik heb hem besteld bij de Beautiful Paper Shop voor 15 euro.

 Hoe zit het bij jullie? Hou jij van koken? Heb je een receptenboekje? Lijkt deze moleskine je wat?

Comments

Future Food — 4 Comments

  1. Ik vind koken juist leuk om te doen, lekker recepten kijken, lekker rondsnuffelen in de supermarkt, gerechten naar eigen idee maken tot het lekker smaakt, en dan lekker omnomnom genieten van wat je hebt gemaakt 🙂
    Heb nog nooit een recept opgeschreven (ben ook nog niet zo lang into koken), ben ook niet zo van het dingen opschrijven dus dat moleskineboekje zou niet echt iets voor mij zijn (als ik een re cept wil onthouden typ ik het wel 🙂 )

  2. Ziet er goed. Ik ben alleen niet van de champignons 😛

    Ik hou van koken. Ik heb de laatste tijd kookboeken gekocht en wat recepten ervan uitgeprobeerd. Gewoon proberen en oefenen. En af en toe hulp vragen bij mamaatje 😀

  3. Vooral veeeeeeel oefenen. Na 2x kende ik al het supergeheime en supermoeilijke recept voor mijn speciale bananen-in-ardennerham: bananen, 2 per persoon, plakkie ardennerham eromwikkelen, 10 minuten in een over, zo’n 200 graden celcius en dan kant en klare puree in de magnetron joppen. Heel makkelijk.
    Nurchamiel recently posted..The worst beautyrelated unitasker/gadget of the world election