Geld Geven

Ik sleep mezelf met tegenzin naar de stad. Struin de winkelrekken af, in de hoop dat Het Perfecte Cadeau zich zal laten zien. Koop mij! Koop mij! Tachtigduizend winkels verblijd ik met mijn bezoek, maar ik kom er zelf steeds beteuterd uit. Waarom is hij/zij nou zo moeilijk? Waarom kan ik nou niets vinden? Hij/zij moet toch iets leuk vinden?! Ah en het regent. Voila, perfecte dag…

Als een verzopen kat kom ik binnen gestampt. Ik vraag aan iedereen die het horen wil om advies, om vervolgens elk idee van een “ja maar” te voorzien. Net zolang tot de ideeën op zijn. Ik kwak mijn reet op de computer stoel. Ik speur het wereldwijde web af naar Het Perfecte Cadeau. Onderwijl knarsen mijn oude hersenen zo hard, dat ik bang ben dat iedereen het kan horen.

Blijkbaar is dat het geval. Muti, je weet wel, het vrouwmens dat je op de wereld werpt en de wonderbaarlijke gave heeft om verloren dingen terug te vinden, vraagt wat er mis is. Hoezo mis? Ik kijk op en de toetsen staan nog in mijn gezicht gedrukt. Het hoofd tegen toetsenbord rammen leverde niks op. Ook zij komt met ideeën. Geen van alle zijn goed. Het Perfecte Cadeau zit er niet bij. Denk er nog maar even over na, is het advies.

Enkele dagen later maak ik me klaar voor het feestje. Mijn gezicht zit er op, ik heb kleding aan, nog even het cadeau pakken en… PANIEK! Gelukkig heb ik doorgaans een stapeltje verjaardag kaarten op voorraad. Dan maar geld geven. Lame, maar wel nuttig toch? Het moet dan maar. De ontvanger kijkt alsof hij/zij wil zeggen “nou, daar heb je vast lang over nagedacht…”. Als je alleen maar wist van mijn speurtocht. Als je alleen maar wist!

Bron plaatje: Pinterest.

 

Comments

Geld Geven — 1 Comment

  1. Haha, maar geld is ook handig! Oké, dat je aankomt met een cadeautje wat bij diegene echt past is top, maar met geld maak je ook veel mensen blij. 🙂 Een cadeaubon is leuk, maar met geld heb je een breder oppervlak. Misschien een avondje uiteten, of gewoon dat boek wat je altijd al heb willen hebben, een deel van je nieuwe shoes. Ik vind het goed opgelost!