Gillette Bikini Tondeuse: 1e indruk

Het gepraat over lichaamsbeharing en gadgets voor de poes is nog niet voorbij. Gillette Venus is met een nieuwe gadget gekomen: de bikini tondeuse. Speciaal voor de dames die (een gedeelte) van hun oerwoud laten staan, maar de haren kort houden met een schaartje . Ik ben zo’n dame. Toen ik een advertentie over de bikini tondeuse zag staan, ben ik naar Kruidvat gesjeest om er ééntje te kopen. Zoals we van Gillette gewend zijn is het apparaatje weer lekker aan de prijs: 5.99 euro. Niet duur als je de tondeuse vaker kan gebruiken, maar ik gebruik ook een scheermes van Gilette Venus voor mijn overige lichaamsbeharing en die mesjes worden vrij snel bot. Als het mesje het leven heeft gegeven moet je weer een compleet nieuw apparaat kopen. Maar als de tondeuse echt werkt, dan is het de investering misschien wel waard toch?

De tondeuse is dood simpel. Hij is van blauw plastic en voorzien van één mesje onder een plastic kammetje.

Bij de kop en aan de staart zit van dat geribbelde siliconenachtige spul zodat je een goede grip krijgt. De tondeuse ligt goed in de hand en is makkelijk te bedienen.

Het scheerhoofd is beweegbaar.

De bedoeling is dat je dankzij het kammetje het schaamhaar enkel kort wiekt zoals bij een grasmaaier. De huid komt niet in contact met het mesje, dus irritaties blijven uit volgens Gillette.

De Nederlandse instructie. Net zoals bij scheren moet je tegen de haarrichting in kammen.

De eerste test:
Vol goede moed, maar wel een beetje sceptisch ging ik aan de slag. Ik besloot het eerst maar eens droog te proberen. Het ging verbazingwekkend soepel. Het gevolg is dat ik iets te enthousiast werd, dus ik heb er wel een beetje irritatie aan overgehouden, maar niet zoveel als bij echt scheren. De tondeuse kan je poes echt milimeteren. Daar kan geen schaar tegenop. Alleen met een scheermes krijg je beter resultaat. Het ging ook lekker snel. Weliswaar waren niet alle haren van dezelfde lengte, maar dat heb ik bij knippen ook wel eens. Het grote voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn om jezelf te verwonden. Ik heb mezelf namelijk al eens gesneden en geknipt. Geen pretje kan ik je vertellen. De tondeuse gaat gewoon roetsj roetsj en klaar is kees! Je zou je bikinilijn nog kaal kunnen scheren om jezelf bikiniproof te maken.

Conclusie:
De eerste indruk is heel goed. MAAR ik wil eerst eens zien hoe lang het mesje goed blijft en of nat en droog gebruik verschil maakt. Dat ga ik nog voor jullie testen, maar eerst moet het bos weer aangroeien, anders kan ik het natuurlijk niet kortwieken.

Pro’s: makkelijk te bedienen, snel, veilig, krijgt de haren echt kort, ook onder de douche te gebruiken.
Con’s: vanwege het feit dat je milimetert, krijg je zeg maar al een soort stoppelbaard op je poes. Dat prikt.
Eerst nog maar eens zien: of er verschil is tussen nat en droog gebruik en hoe lang het duurt voordat mesje bot wordt.
Prijs: 5.99 per tondeuse.

Wordt dus nog vervolgt!

Comments

Gillette Bikini Tondeuse: 1e indruk — 6 Comments

  1. Vind dit soort reviews altijd wel erg interessant:) Maar het woord ‘poes’ blijf ik gigantisch fout vinden… :S