Glamour is

Glamour is an appearance of enhanced attractiveness, aldus wikipedia. Vroeger was “een glamour” een spreuk die over iemand werd uitgesproken om diezelfde iemand aantrekkelijker te maken. Later werden niet-magische attributen “een glamour” genoemd, als die hielpen om je verschijning aantrekkelijker te maken.

Zoiets geldt ook nog vandaag de dag. Je kan “meer glamour” aan je eigen verschijning toevoegen door te investeren in een designer handtas. Glamour items zijn vaak luxieus of doen luxe aan.

Een persoon kan op zichzelf ook heel glamorous zijn. Dan gaat het om een totaal plaatje. Goed verzorgt, zelfverzekerd, kleding en accessoires met een luxe uitstraling, elegantie en allure.

Ik mis glamour. We zien het niet zoveel in Nederland. Een filmpremiere. Een rode loper. Opgedofte celebs. Vele hebben de uitstraling van een dood konijn. Ze zijn opgeleukt met dure jurkjes. Maar het dure jurkje blijft slechts een strikje om een drol. De glamour is ver te zoeken. En als een BN-er er toch in slaagt om er glamorous uit te zien, dan valt het met bakken uit de lucht. Weg glamour.

Je komt het fenomeen soms tegen op straat. Personen met glamour. Ze zijn zeldzaam, maar ze bestaan. Gefascineerd kijk ik haar na. Hoe ze voorbij loopt. Haar killer heels doen me al wankelen als ik er naar kijk. De make-up is opvallend, maar wel netjes. Het haar is “heus niet expres” nonchalant opgestoken. De kleding, ook al komt het wellicht van H&M, straalt luxe en stijlgevoel uit. Woaaaaah…een echte glamgirl!

Comments

Glamour is — 1 Comment

  1. Precies. Af en toe zitten er wel eens pareltjes tussen, maar die zijn helaas ver te zoeken…