Golden Rose 12

Linnes verkocht enkele Golden Rose Scala lakjes, voor slechts 2.50 1.50 euro per stuk. Ik wist dat het dupes waren voor Nfu ‘Oh flakies die ik al heel lang wilde hebben, maar te duur vond om te kopen. Ik sloeg dus snel mijn slag en vandaag de dag ben ik trotse eigenares van Golden Rose 12 en 13. Vandaag bespreek ik nummer 12. Die bij mij bekend staat als “Autumn”, vanwege de herfstachtige flakes. Met flakes / flakies bedoel ik de stukken van kleur veranderende folie. De basis kleur is Chanel Black Pearl. 

Golden Rose is een moeilijk te krijgen merk. Ik weet ook zo niet waar je ze krijgen kan. Nummer 12 a.k.a. Autumn, is een lakje met een rode jellybasis die je niet ziet op donkere lakjes. Ik zag wel verschil tussen Black Pearl met Autumn en de plekken zonder Autumn. Black Pearl werd namelijk donkerder en saaier. Dat is niet zo’n ramp, want de flakies stelen toch de show.

Ik droeg Black Pearl al een aantal dagen en ik zag wat tip chipping bij mijn rechter wijsvinger. Ik was ook razend benieuwd naar mijn nieuwe flakies, dus ik besloot Autumn er gewoon overheen te gooien. Ik heb het lakje gedragen zonder topcoat, maar met topcoat geef je het geheel meer glans. De glans trok namelijk ook terug. Het verwijderen was niet zo’n ramp. Ik had erger verwacht. Gelukkig hielp mijn HG remover van Kruidvat eigen merk mij uit de brand.

Zoals je ziet heeft Autumn vele kleuren. De hoofdkleur is rood. Je ziet ook veel oranje en goudgeel. Als je, je vingers beweegt, zie je ook goudgeel en groen voorbij komen. Op de foto’s laat het lakje gelukkig al zijn kleuren in één keer zien. Nog beter! Het is typisch zo’n lakje waar je uren naar kan staren terwijl je, je vingers beweegt, om alle mooie kleuren de revue te laten passeren.

Dit is een vreemde foto, maar die laat wel goed het vreemde matterende effect zien. De Golden Rose Scala lakjes dekken niet gelijk matig. Als je extra flakes op een plek wilt, moet je die er gewoon “op plakken”. Ik raad sowieso twee lagen aan, zodat je lekker veel flakes krijgt.

Comments

Golden Rose 12 — 11 Comments

  1. Golden Rose? Hmm, die heb ik vorig jaar of het jaar daarvoor op de Goede Vrijdagmarkt gekocht, 3 voor 5 euro!
    Één grijze met glitter en ook een roze met glitter en een roze zonder glitter!

    Ik denk dat ik met een glanslaagje (dus met topcoat) erover mooier had gevonden!