Gorillapod / Tripod

Dit is hem dan. Mijn nieuwe maatje. Mijn camera heb ik Pietro genoemd. Ik zal z’n maatje Tom noemen. Naar de Chinees van wie ik hem gekocht heb. Een gorillapod is een statief met drie pootjes bestaande uit balletjes die elk onafhankelijk van elkaar 360 graden kunnen draaien. Elke poot bevat negen van die balletjes. Hij is gemaakt van hard plastic. De voetjes zijn gemaakt van rubber en elk balletje heeft ook zo’n rubberen ring om. Er zit een schroefje op de bovenkant, waar je de meeste camera’s wel op kan schroeven. Je kan het schroefgeval ook verwijderen. De gorillapod weegt 50 gram en hij kan maximaal 275 gram dragen. Hij is 115 x 35 x 35 mm. Alle feitelijke informatie komt van de verkoper, want ik heb geen verstand van statieven.


Wat ik wel wist is dat statieven duur zijn en ik een tafelstatief nodig had, aangezien ik voornamelijk productfoto’s maak en filmpjes aan tafel. De gorillapod kan je ook op oneffen ondergronden zetten en je kan hem om dingen heen draaien. Dus deze leek mij het handigst. Toch kost zo’n ding je algauw 20 euro. Toen besloot ik op een dag eens op Ebay te kijken. En ja hoor, daar hadden ze hem ook, maar dan stukken goedkoper.

De gorillapod is zo groot. Ongeveer.

Welnu, wellicht is een echte gorillapod van betere kwaliteit. Wellicht een betere keuze als je van plan bent er een zware camera op te draaien. Maar als je kijkt waar ik hem voor moet gebruiken, is dit een prima keuze voor mij. Hij kan mijn camera dragen en blijft prima staan. Hij heeft mij 2.89 GBP gekost. Zo’n 3.55 euro. Koopje toch? Ik ben er echt heel erg blij mee, want ik kan nu filmen en fotograferen zonder getril. Yay!

Comments are closed.