Gosh Soft ‘n Shine Lipbalm

Ik wilde ze al heel lang uitproberen: de Soft ‘n Shine Lipbalms van Gosh. Ik kocht #39 Sweetheart en een shadestick in champagne tijdens de 1+1 actie van Kruitvat. De Soft ‘n Shine Lipbalm beviel me zo goed dat ik later nog eentje heb opgehaald, namelijk #37 Soft Touch. De lipbalms houden het midden tussen een lippenbalsem en een lippenstift. Ze hebben allemaal een glans en zijn niet helemaal dekkend. Je eigen lipkleur blijft er doorheen schijnen, dus hoe de kleur uitvalt hangt af van je lipkleur. De ene lipbalm is dekkender dan de andere. Je kan kiezen uit twee finishes: met glitter of zonder glitter.

De Soft ‘n Shine Lipbalms zijn relatief klein en dun. De verpakking is compact en elegant. Er is geen kans dat je een gebruikte koopt, want elke lipbalm is gesealed. Ik vind de verpakking een mooie kleur hebben. Glanzend zwartpaarsig. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk kan meenemen. Deze gebruik ik nu ook dagelijks op school. De stickjes zelf zijn eveneens dun, niet al te lang en schuin afgesneden. De Soft ‘n Shine Lipbalms ruiken naar vanille en de substantie doet me denken aan labello. Dankzij de labello structuur vallen droge lippen iets minder op en heb je dat heerlijke bekvet gevoel. Ik hou van romige lippenstiften. Ze zijn echter niet slippery.

#39 Sweetheart is sheer zachtroze met relatief grote gouden glitters die je niet voelt zitten. De glitters zijn geen grote stukjes, maar ook geen subtiele sparkles. Gewoon echte glittertjes die net wat extra glamour aan het schattige roze tintje geven. Een tikje anders, zonder over the top te zijn. #37 Soft Touch is een donkere mauve tint. Mauve tinten hebben bij mij altijd het my lips but better effect. Soft Touch bevat geen glitters, dus deze is meer geschikt voor dagelijks gebruik. Niet dat ik Sweetheart te opvallend vindt, maar het nadeel van glitters is: als je gegeten hebt zitten ze overal.

Er zijn wel wat nadelen. Ten eerste de prijs: afgerond 9 euro. Ik vind dat vrij veel voor een niet zo’n lang en dun stickje. De geur kan voor sommige mensen wellicht iets te zwaar zijn en ik hoorde op cosmopinie mensen zeggen dat de lipbalms hun lippen iets uitdroogden. Daar merk ik helemaal niets van, integendeel: het verzorgt mijn lippen een beetje. Maar goed, ieder mens is anders.

De lipbalm volledig uitgeschroeft.

Ze bevatten dus ieder 1.5 gram.

Al met al blijf ik het wel aanraders vinden. Met name de zachte tinten. Zoals ik al zei: ik draag de Soft ‘Shine Lipbalms nu bijna dagelijks, dus ze zijn echt wel fijn. Maar dus ook vrij prijzig. Gelukkig zijn er vaak genoeg acties bij Kruitvat. Dus sla je slag als er een Gosh actie is. Ik wil er zelf ook nog wel meer. Barbie lijkt me bijvoorbeeld echt heel mooi. Dus als er weer eens een 1+1 actie of 50% actie is, weet ik precies wat ik moet kopen. :p

Extreme close-up van Sweetheart.

Soft Touch op mijn lippen.

Comments

Gosh Soft ‘n Shine Lipbalm — 2 Comments

  1. Die zien er mooi uit, maar ik vind 9 euro eigenlijk best wel duur. (Dat moet ik nu echt zeggen, als TBS verlsaafde). Ken jij trouwens de delipsious lijn van TBS? Die zijn ook erg fijn. Het een beetje zoals deze Gosh lipbalms.
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

    • Ja, het is ook wel vrij prijzig. Nee, ik moet echt eens iets van TBS proberen. Wij hebben er geen in de buurt, dus ik kom minder in de verleiding 😛