Gosh Velvet Touch Eyeliners

Veel beautybloggers zijn helemaal weg van de Gosh Velvet Touch Eyeliners. Ik besloot om er twee mee te nemen tijdens een 30% kortingsactie op oogproducten. De Velvet Touch Eyeliners kosten afgerond 9 euro per stuk en dat is een goede prijs als de eyeliners hun belofte waar kunnen maken. Gosh beweert namelijk het volgende: semi permanent, 100% waterproof, smudged niet, goede dekking, soepele applicatie, zachte kwaliteit, bevat vitamine E en jojoba olie. Bevat geen dierlijke of minerale oliën en is tevens parfumvrij. Volgens Gosh kan je de eyeliner direct na applicatie wel smudgen, maar eenmaal opgedroogt, blijft hij op zijn plek.

De potloden hebben een normale grootte en aan het uiteinde kan je zien welke kleur potlood het is. Er zit een plastic dop op. Op de verpakking is dus niets aan te merken. De punt is vrij dik en zacht. Je moet niet hard drukken. Dat is ook niet nodig, want de potloden zijn goed gepigmenteerd. Ze glijden soepel over je hand en laten een egale streep achter. Tot zover perfect. Maar je voelt een nadeel al aankomen: door de zachtheid van de potloden is het lastig om ze te slijpen. Een tip is om ze even in de koelkast hard te laten worden, zodat het slijpen makkelijker gaat. Het wordt afgeraden de potloden op de waterlijn te gebruiken, omdat het semi permanente make-up is.

 

Ik heb twee kleuren. Een groene, genaamd Alligator en een beige, genaamd Pure Natural. De potloden zijn verkrijgbaar in verschillende finishes. Alligator bevat een gouden shimmer, terwijl Pure Natural volledig mat is. De volledige lijn kenmerkt zich door een overvloed aan groen en blauw tinten. Er zijn ook apartere kleuren verkrijgbaar zoals zachtgeel. De gouden shimmer van Alligator geeft wel af, maar de kleuren van beide potloden bleven goed zitten toen ik ze op mijn hand had geswatched.

Een hele dunne lijn zetten wordt moeilijk vanwege de dikkere punt. Ik was in de eerste instantie lyrisch over de applicatie, want ze gleden zo soepel over mijn hand. De wimpers vormen echter wel een obstakel, dus bij de ogen gaat het iets minder soepel. Je maakt al snel je onderste wimpers erbij groen. Eenmaal aangebracht is Alligator heel mooi. De gouden shimmer geven je ooglook net iets meer glamour. Pure Natural is een moeilijke tint. Ik vind hem ideaal voor op de waterlijn, ondanks dat Gosh het afraad, want hij blijft lang zitten, maar niet voor eeuwig. Pure Natural is ook een fijne lipliner fail corrector.

CONCLUSIE:
1. Gosh:
100% waterproof. Shirley: absoluut niet, tijdens het douchen veegde ik de swatches zo weg.
2. Gosh: smudgeproof. Shirley: ze zijn op de hand veegvast, mits de lijntjes niet nat zijn, maar als eyeliner smudgen ze helaas wel. Ze blijven niet zitten op de bovenste wimperlijn, vanwege mijn overhangende oogleden. Door de wrijving en de natuurlijke olie van mijn huid ging het er al snel af.
3. Gosh: goede dekking. Shirley: mee eens!
4. Gosh: soepele applicatie. Shirley: op de hand wel, maar de wimpers zijn wel degelijk een obstakel voor deze eyeliner, al moet ik toegeven dat de meeste eyeliners hier wel last van hebben. Chanel Stylo Yeux heeft dat stukken minder, maar is ook stukken duurder.
5. Gosh: zachte kwaliteit. Shirley: mee eens, maar met het slijpen is dat geen voordeel.
6. Gosh: niet op de waterlijn doen, dan krijg je het er niet af. Je moet sowieso waterproof remover gebruiken. Shirley: ik kan Pure Natural wel op de waterlijn gebruiken en het blijft inderdaad wel een tijdje zitten, maar vervaagt vanzelf. Er zijn genoeg andere bloggers die bijvoorbeeld Bananas op de waterlijn gebruiken, dus dat zal geen probleem moeten vormen. Ik gebruik nu standaard Nivea Double Effect remover, dus ik kan niet zeggen of een non-waterproof remover de eyeliner ook verwijderen kan. Sowieso lukt het met water, zie punt 1.

Aanrader? dit vind ik moeilijk om te beslissen. Ze zijn wel fijn en ik ben blij met de aankoop, maar ik vind het smudgen wel een minpunt. Ik zou hier geen basiskleuren van willen, die je bijvoorbeeld ook als automatische eyeliner van Catrice kan krijgen, want die kunnen hetzelfde. De apartere kleuren vind ik wel tof. Ze brengen ook erg fijn aan op de waterlijn en blijven wel eventjes zitten, dus daar vind ik ze ook wel geschikt voor. De volle mep zou ik er persoonlijk niet voor neerleggen. Wacht op een 30% of 50% actie.


Alligator als eyeliner op de onderste wimperlijn.


Perfect Natural op de waterlijn. Je ziet het verschil al bij de buitenste ooghoek. Daar is het al weg.

Comments

Gosh Velvet Touch Eyeliners — 5 Comments

 1. Ik zou ook eerder gaan voor catrice ofzo voor de standaard kleuren. Alleen is waterproof iets anders dan onder water wegvegen toch? Ik dacht dat het inhield dat iets gewoon nat werd en aan de lucht gedroogd wordt, zonder er bij te vegen en doen.

  • In principe is het de bedoeling dat je kan huilen / in de regen kan lopen zonder dat de eyeliner uitloopt. De eyeliner smudged echter van zichzelf al een beetje, nog zonder tranen of regen.

   Mascara’s die niet met water en vegen te verwijderen zijn, zijn vaak echt waterproof. Daar kun je dus gerust mee huilen of in de regen lopen en zelfs mee zwemmen. Mascara’s, zoals de waterproof versie van Essence, die wel te verwijderen was met water, liep uit toen ik ermee ging douchen. Terwijl ik geen panda ogen kreeg met de versie van L’Oréal.

   Vandaar dat ik iets waterproof vind, als ik het niet met water verwijderen kan, want dat betekent dat het echt goed blijft zitten, zelfs met tranen / regen / water in je gezicht.

 2. Ik heb er een aantal liggen en moet zeggen dat ik er best blij mee ben! Qua prijs/kwaliteit is de verhouding niet heel erg slecht 🙂

 3. Ben het zeker eens met je mening, ik heb er zelf twee maar ben geen fan omdat ze bij mij ook juist wel smudgen :s Vind ze dan ook wat te prijzig voor een eyeliner die niet goed blijft zitten maar dat wel beloofd…
  Marjolein recently posted..FUUUUUUUUUUUUUUUUU