Handsfree led light

Ik ben, zoals jullie wellicht al weten, een brilsmurf. Ik hoef hem niet continu op, maar bij langdurig lezen vind ik mijn fokkie wel handig. Weet je wat ook helpt om beter te zien? Licht! Nu zijn er tegenwoordig allemaal hippe clip on led lampjes, maar dat loste enkel mijn boeken probleem op. Een USB Led lampje? Handig voor mijn laptop, maar op de gewone computer kon ik nog altijd mijn toetsenbord niet zien. Blind typen kan ik niet zo goed. Ik typ dan zo. Fck, dat heb ik nog goed getypt ook. Heus niet expres. Maar ik wil nog wel eens denken dat de gewenste letter op de toets er naast zit, zeg maar. Kortom: tijd voor wat licht in de duisternis.

De handsfree led light is… zie foto. Zo’n ding dus. Hij wordt geleverd ZONDER batterijen. Ook als er met batterijen staat. Ze zijn op Ebay te koop, maar ook bij Big Dennis (betrouwbaar, Nederlands). De kosten verschillen heel erg, maar afgerond ben je zo’n 7 euro kwijt bij Big Dennis. Je doet de batterijen (2 stuks) in het roze ding tussen de twee poten. Vervolgens kan je elke poot door middel van een knopje aan en uit zetten. De poten kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden en er zijn drie standen: kleine focus, wijde focus, allebei tegelijk.

De poten zijn buigbaar, MAAR let op: de bedrading van de batterijen zit in de poten, dus wees niet te enthousiast met buigen. De bedoeling is dat je het licht kan bijsturen. Je kan hem dus om je nek hangen, neer leggen, ergens (losjes) om hangen en dergelijke. Ik vind het een heel handig ding.

Comments

Handsfree led light — 3 Comments