Introduction: mein Bruder

Laat ik eens mijn kleine broertje introduceren, voor wie hem nog niet kent. Het jochie is een kop groter dan ik, blond met lichte ogen en in ongeveer alles het tegenovergestelde van mij. Een leraar weigerde ooit eens te geloven dat wij echt broer en zus waren. Maar mijn moeder houdt voet bij stuk. Joey is de naam en wij schelen twee jaar van elkaar. Ik heb hem ooit eens geprobeerd van de trap te gooien. Ik zie je al kijken. :O Are you serious?! Ja, maar toen was ik 2 jaar oud en ik kan me er niets meer van herinneren. Broerlief is door mijn moeder gered en ik heb er toen flink van langs gekregen en nooit meer een moordaanslag gepleegd. 😉

Mijn broertje is heel druk, spontaan, joviaal, heeft een enorm gat in zijn hand en heeft een zwemdiploma. Ik heb ben juist rustig, verlegen, in het bezit van een spaarrekening en een havo en vwo diploma. Ik kan absoluut niet zingen. Joey wel. Althans, dat vind hij zelf. Hij zette door en werd ook echt zanger. Niet bepaald mijn genre, maar hij kan het toch best wel. Heel soms is hij best lief. Ook wel eens als hij wakker is. Zijn hobbies zijn slapen, zingen, online soccer manager, pokeren, uitgaan met zijn vrienden, samenzijn met zijn vriendin en buurten bij familie en kenissen. Joey is ook heel goed met kinderen. Ik haat ze. We hebben ook wel dingen gemeen. Zoals dezelfde ouders. Nou ja, vooruit, we houden allebei van slapen, lekker uitgebreid (en ongezond) eten en films kijken. Mijn lievelingsknuffel van vroeger is van Joey geweest (volgens mij hadden we toen geruild ofzo). Vroeger speelden we wel eens samen. We bouwden hutjes, speelden met lego en vertelden elkaar spookverhalen. Tussen de ruzies door natuurlijk. Dat is wat ik zo bijzonder vind aan familie: ik kan echt slaande ruzie met hem hebben, zo erg dat we elkaar voor alles uitmaken en rood zien van woede en dan dagen later kunnen we met elkaar omgaan alsof er niks gebeurd is. Het is gewoon vergeven, want tja, het is en blijft je broertje.

Comments

Introduction: mein Bruder — 2 Comments

  1. Wat lief dat je een stukje schrijft over je broer (en reclame maakt uiteraard!). Ik kan nu niet luisteren, want visite maar zal het binnenkort wel even beluisteren!
    Angela recently posted..Mijn agenda

  2. Ik kan niet tegen nederlandstalige muziek, maar mijn ouders zijn er dol op. Leuk stukje 🙂