It’s coming…

Het gaat gebeuren. Ik wist het. Het moet. En het gebeurt al over twee weken. Al over twee weken. Ik ben er nog helemaal niet klaar voor. Ik kan nu al zo weinig hebben en dan moet ik ook nog schooldagen overleven?! Ik heb namelijk een soort van depressie dames en heren. En ik ben absoluut niet stressbestendig. Eigenlijk. Nou ja, school geeft me gewoon een soort stress, die ik niet goed kan verdragen. Het haalt tevens de perfectionist in mij naar boven. Ik heb haar nodig, die perfectionist. Ik ben zelf zo lui als de neten, dus zonder mijn innerlijke perfectionist zou ik überhaupt nooit in Studiestad aankomen. Maar goed, zij gaat er op zich wel met de zweep overheen. En dat vind ik wat minder leuk. Verschrikkelijk eigenlijk. Een marteling. Gatverdamme, ik wil nog niet naar school.

School. Waar hebben we het dan over? Te vroeg opstaan, geouwehoer met de trein, naar het afgrijselijke gebouw moeten, een docent die sneller praat dan ik schrijven kan, paniek “wat zei ze? wat zei ze?”, een rugtas van vele kilo’s, spanningshoofdpijn, dure boeken, sociaal en normaal doen, vervelende mensen, geen vrije tijd meer hebben, paniek omdat ik iets niet kan vinden, paniek omdat ik te laat begonnen ben (ja, ik ben er zo één) en blij zijn met je bed.

Ik zal vast weer kilo’s aankomen. Ik mag wel een compleet nieuwe garderobe aan gaan schaffen. Ik ben al aangekomen, dus ik moet dat sowieso, maar van extra stress, ga ik nog meer eten. Ik kan ook niet meer de ochtend verslapen. Dus ik zal meer brandstof nodig hebben om de dag door te komen. En heel veel chocola. Rittersport Chocola in melk met volle hazelnoten. Als je antidepressiva niet werkt, dan werkt dat wel. Ik spreek uit ervaring.

</einde drama moment</>

Comments

It’s coming… — 4 Comments

  1. Komt vast en zeker helemaal goed! Ik denk dat je een goede lerares Engels kan worden hoor, en over je grenzen heen stappen geeft je achteraf een super blij gevoel!

  2. Herkenbaar. 😛 Ik had het ook altijd..vooral het er vroeg uit moeten.. en het ‘s nachts om 5 uur wakker worden en het eerste wat je denkt ‘Damn waarom ben ik nu al wakker, ik heb nog 2 uur voor mijn wekker gaat, ja nu kan ik vast niet meer slapen, ik wil niet naar school, was het maar weer weekend, mijn bed ligt zo lekker, ik wil er niet uit, kan ik niet gewoon beginnen als ik eenmaal een aantal uur op ben en me aan het vervelen ben?!’ zoiets. 😛 En in de lessen altijd bang iets te zijn vergeten, een beurt te krijgen en vooral om geen antwoord te weten… ga zo maar verder… 😛 Sterkte ermee alvast. 🙂

  3. Vervelend allemaal.. Good luck with it!;) (ja, ik heb ook nog maar 2 weken :O )

  4. Bedankt voor de steunberichten. Ik waardeer het zeer en wens alle andere schoolgangers eveneens veel sterkte toe! 😉