Itteh Bitteh

Ik droomde een keer over Lolita Ninja’s (don’t ask) en vriendin Roos kwam er ook in voor. Roos is klein van stuk en dat ben ik met mijn 1.54 cm ook. Roos is de enige volwassene zonder dwerggroei die kleiner is dan ik. Ik voelde me meteen ongemakkelijk, want ik ben toch gewend dat iedereen groter is.

Ik ben mijn hele leven al één van de kleinsten geweest, dus het heeft me nooit echt serieus gestoord. Natuurlijk, het is bloedirritant dat je van elke broek zes meter moet verwijderen alvorens je hem kan dragen, de stellages in de AH moet beklimmen om iets van de bovenste plank te pakken en andere mensen moet vragen of zij dat ene truitje in je maat van die hoge stang willen pakken, maar soit.

Toch ben ik niet diep ongelukkig vanwege mijn 154 cm. Ik kan me er prima mee redden. Het heeft ook zo zijn voordelen. Aangezien mensen makkelijk over mij heen kunnen kijken, mag ik vaak redelijk vooraan staan en ik kan mee profiteren van andermans paraplu als ik de mijne vergeten ben.

Op de middelbare school vond ik mijn lengte wat minder leuk. Niet omdat ik ermee gepest werd, maar omdat ik amper bij de hoogste kluis kon komen. Op de trap moest ik extra alert zijn, anders kreeg ik een tas of elleboog in mijn gezicht. Ach ja, je kan niet alles hebben.

Laatst stond Dr. Phil er op. Blijkt dat sommige Amerikanen hun kinderen groeihormonen geven, als blijkt dat hun kroost nooit lang zal worden, want ze zijn er vast van overtuigt dat kleine mensen minder succes hebben in het leven / minder serieus worden genomen / worden gepest. Te lang mag ook weer niet, dan stoppen ze er groeiremmende troep in.

(Te) klein of (te) lang zijn is niet altijd praktisch, maar diep ongelukkig wordt je er denk ik ook niet van. Je leert er mee leven en pestkoppen geef je gewoon een flinke stoot op de neus. Die denken dan nog wel een keertje goed na of zij je kabouter/lantaarnpaal willen noemen. Ik ben dus geen voorstander van groei(remmende) middelen. Je bent zoals je bent en dat is goed.

Comments

Itteh Bitteh — 4 Comments

 1. Ik ken het, ben tevens klein van stuk:) op de basisschool werd ik weleens lilliputter genoemd (ook nog leuk met mn naam) maar toen schopte ik jongens altijd tegen hun schenen, toen vonden ze het al snel niet leuk meer:P

  Heb zelf ook geen problemen met mijn lengte. Soms is het inderdaad irritant als je ergens niet bij kunt, maar over het algemeen heb ik er een ‘schattig’ imago mee opgebouwd en dat werkt op meerdere gebieden goed hihi(a)

  Ik blijf het zeggen, klein maar fijn!

 2. Ik heb net iemand ontmoet die nog kleiner is dan mij. Hoe raar!

  Ik ben tegen groeispul, alles wat je binnenkrijgt wat er niet hoort, is in principe slecht. Dus ook medicijnen; naar mijn mening is het een vorm van gif. Maar dan ben ik heel diep bezig (En ja, ik slik zelf ook medicijnen).
  Nurchamiel recently posted..Using up quickly- Soap

 3. Laatst kwam mijn moeder met een aantal broeken. Ik passen, ik kan ze aan. Voor mij was de lengte prima, maar mijn moeder had anders de broekspijpen moeten innemen, want zij is een aantal centimeters kleiner. Toen ik een aantal centimeters kleiner was, zat ik op de middelbare school en voelde ik me dus klein. Ik dacht uitgegroeid te zijn en was evenlang als mijn moeder. Heb haar toch ingehaald, ben ongeveer 1.72 m, prima lengte!

  En inderdaad, mijn vriendin Marissa is groot genoeg om overheen te kijken. Bij het eerste concert dat we samen bezochten had ik haar op een gegeven moment voor me, zodat ik haar kon beschermen. Maar ik heb toch vaak het probleem bij metal concerten dat van die lange jongens voor me gaan staan. En dan ga ik dus zuchten, kijken ze achter zich naar beneden. Dan zien ze me staan en kijken ze naar voren, zonder iets van emotie te laten zien. Maar bij Visual Kei concerten ben ik juist 1 van de langste mensen en kan ik achteraan staan en nog haast alles zien 😉
  Francisca recently posted..De drang om te schilderen

 4. Leuk dat ik genoemd wordt hihi ^^

  Ik heb wel groeihormonen gehad. En ik ben er blij mee, ook al heb ik er veel te weinig gehad (ik wilde nooit namelijk) ik groeide namelijk zonder maar 2,7 cm per jaar en met 7,2! zonder die hormonen was ik dus nog veel kleiner geweest.

  Ik vind het wel achterlijk dat ze het in amerika doen voor de ‘leuk’ om het zo maar even te zeggen. ook als kleintje kun je het prima redden, ook al kom je niet altijd bij het hoogste kastje. Soms is het gewoon lastig, en soms maakt het me ook niet.

  Wel leuk dat ik jou gewoon in je ogen kan kijken zonder dat ik nek hernia krijg, lol xD
  Rooz recently posted..Nieuw lolita jurkje –