J’Adore Dior Beige Massai Quint

Deze Quint van Dior kreeg ik van gebruiker Esinfa op Make Up Alley in ruil voor mijn Guerlain Terracotta Sheer Bronzing Powder. De bronzer was een doorn in mijn oog. Ik gebruikte hem niet, maar hij had me teveel duiten gekost om zomaar weg te geven. Esin had blijkbaar hetzelfde probleem, dus maakten we elkaar blij met onze items. Dat was nog wel even spannend. Esin had net als ik geen tokens. Zij zou eerst sturen, maar sommige oplichters sturen je een lege doos. Gelukkig werd ik niet gelicht en kwamen beide items onbeschadigt aan.

De bovenste twee tinten zijn volledig mat. De middelste kleur bevat hele subtiele shimmer (in de pan). De onderste twee hebben een lichte satin finish.

1. Mat zalmroze. 2. mat crème wit. 3. satin steenrood. 4. satin Kameelbruin. 5. subtiel shimmery middenbruin (midden).

De eerste twee kleuren lijken slecht gepigmenteerd, maar de kleuren vallen weg op mijn huidskleur. Mijn ooghuid is blijkbaar lichter, want daar zie je de lichte zalmroze tint wel. De kleuren zijn dus gewoon licht. Het pigment is oké. Dit zijn twee vegen met de bijgeleverde sponsapplicators. De steenrode tint is ontzettend goed gepigmenteerd. Dat was slechts één veeg. De andere twee swatches zijn weer twee vegen.

De zalmroze tint is heel mooi voor een naturel look. De crème wit kan gebruikt worden als highlighter en voor sommige mensen als gummetje (als je een hele lichte huid hebt). De steenrode tint is wat moeilijker om mee te werken, maar zeker een mooi en apart kleurtje. De kameelbruine tint combineert verassend goed met de zalmroze tint. De middenbruin kleur is ideaal voor in de crease of outer V.

De foto met flits is natuurlijk niet kleurcorrect, maar laat wederom goed zien dat de eerste twee kleuren volledig mat zijn, de onderste twee satin en dat de midden kleur heeft wel degelijks shimmers heeft, maar toegegeven, het effect is wel heel erg subtiel.

Hier heb ik een look gemaakt met het Dior Quint. Als basis gebruikte ik Gosh I Love Champagne. In de binnenste ooghoek draag ik zalmroze, in de buitenste ooghoek kameelbruin. In de crease middenbruin en op het wenkbrauwbot crèmewit.

CONCLUSIE:
Het Dior Quintje is een leuk palette met aarde tinten. Je kan er een natuurlijke look mee maken, maar ook een heftige smokey. De kwaliteit is uitstekend. De oogschaduws zijn zacht, maar niet kruimelig. Geen last van fallout. Het pigment is ook prima, maar de steenrode steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Ik ben er heel blij mee. In tegenstelling tot mijn bronzer, zal ik deze quint regelmatig gebruiken. Toch zou ik hem zelf niet aangeschaft hebben, omdat ik zelf de voorkeur geef aan “speciale” high end oogschaduws. Ik hou van glitter, donkere kleuren en duochrome. Naast de goede kwaliteit ben ik dus ook heel blij met het feit dat je er zowel lichtere als zwaardere looks mee kan maken.

Dit is een mooie quint voor alle leeftijden, maar een ideale quint voor dames op leeftijd. Niet vanwege de aardetinten, maar vanwege het gebrek aan glitter en shimmer. Als je ouder wordt, krijg je rimpels. Glitters en shimmers vinden die groefjes een fijne plek om in te gaan zitten, waardoor je rimpels extra benadrukt worden. Je snapt dus dat je dan beter voor satin en matte finishes kunt kiezen. En laat deze quint nou net daaruit bestaan. 🙂

Comments

J’Adore Dior Beige Massai Quint — 6 Comments

  1. Dat is een mooie Quint zeg en je hebt er ook een hele mooie look mee gemaakt 🙂