John Frieda Medium Red

Mijn haren waren aan een verfbeurt toe. Ik gebruikte de mousse kleuring van John Frieda in Medium Red op donkerbruin haar. De Precision Foam Colour is makkelijk in gebruik, hoewel ik het lastig vind om het flesje voor driekwart leeg te krijgen met mijn korte lengte. De verfvlekken op de huid zijn makkelijk weg te poetsen met water en zeep, maar vlekken op oppervlaktes zijn moeilijker weg te poetsen, als je niet meteen ingrijpt. De mousse valt op zich niet makkelijk van je hoofd af, maar zoals ik al zei: ik heb kort haar, dus er gaat heel veel schuim op. De eerste keer dat ik de Precision Foam gebruikte, was ik wat onhandig. Ik had nog nooit zelf mijn haar gekleurd. De tweede keer (deze keer dus) ging het veel soepeler en zonder vlekken op oppervlaktes. Ik heb mezelf wel gedeeltelijk onder gesmeerd, maar dat heb ik altijd met verf, van welke aard dan ook.

De kleur is best mooi, maar niet knalrood. Dit is een dag na de kleuring. In het zonlicht kwam de rode gloed het beste naar voren. Ik vind het wel jammer dat de kleur minder rood uitviel, maar ik heb dan ook donker haar.

Dit is de achterzijde. Hier lijkt de kleur weer anders, maar dat komt door lichtinval. De kleuring dekt redelijk, maar ik betwijfel of de kleuring ook goed uitpakt als je een totaal andere tint zou kiezen (van blond naar rood bijvoorbeeld). Over de grijsdekking kan ik niet veel kwijt, want ik heb gelukkig nog geen grijze haren kunnen ontdekken.

Een foto van voren met mijn nieuwe haarkleur. De kleuring gaf nog twee wasbeurten af (als in: het water kleurde rood) en daarna niet meer. De rode gloed zit er nu nog in, ongeveer een week later (update: een maand later en de rode gloed is er nog steeds). De kleur is wel wat terug gelopen. Minder donker en meer zoals op de derde foto.

+ Makkelijk in gebruik.
+ Vlekken op de huid zijn makkelijk te verwijderen.
+ Mooie nuances.
+ John Frieda’s nuance kiezer op de website.
– Vlekken op oppervlaktes moeten meteen verwijderd worden, anders wordt het lastig. Spoel de douche of badkuip ook goed na bij het uitspoelen.
– De dekking is redelijk, maar niet perfect. Ga niet te donker of te licht.

Dat de kleur terug loopt heb ik altijd, met welk merk dan ook, maar de gloed blijft dus ongeveer een maand (minimaal?) hangen. Kruidvat en Etos houden geregeld acties waarbij de Precision Foam Colour 10 euro kost in plaats van afgerond 17 euro.

Comments

John Frieda Medium Red — 3 Comments

 1. Ja als je het echt rood wilt moet je eerst je haar ontkleuren of een stuk lichter maken.
  Zo wil dat niet.
  Ik doe vaak een tijdje veel highlights in mijn haar en dan een rode kleur en dan is het knal.
  En dan weer bruin later (want bruin of blond = groen).

  Gewoon lekker blijven verven altijd leuk!!! 😳

  • Klopt, dat heb ik ook eens gedaan, helaas ging het rood er toen razend snel weer uit. Ach ja, een echte Ariel zal ik niet worden, maar dit is ook wel leuk. 😉