Kat von D. Ludwig

Woooooooh ik hou zoveel van de Kat von D. palettes! Ze zijn helaas niet in Nederland te koop, maar alleen in de Amerikaanse Sephora’s. Ik heb dit schatje gescoord op Ebay voor wederom zo’n 36 euro inclusief. In Amerika kosten ze echter maar 34 dollar… Nu ja, vanwege de kwaliteit heb ik de prijs er wel voor over. Je krijgt dan 8 x 1.4 gram (vergelijkbaar met een M.A.C. oogschaduw). De verpakking is ook altijd zo chic. Een kartonnen envelop met daarin het rubberachtige plastic palette die verpakt is in een soort crèpepapier met een sticker in de vorm van een zegel er op.

De palettes zijn zoals altijd prachtig versierd met tattoeage tekeningen. Het Ludwig palette is onderdeel van de vaste collectie voor zover ik weet en heeft daarom het rozendesign. Lees meer voor de inhoud en het review. Let op: heel veel foto’s!

Isn’t it prettay? Het palette bevat 8 full size oogschaduws en twee synthethische dubbele kwasten. Deze kwasten zijn overigens niet geschikt om je make-up mee te doen, want ze zijn te grof voor de zachte structuur van de oogschaduws. Dan gaat het wel brokkelen. Gebruik dus gewoon je eigen kwasten.

De kleuren worden nu beschreven van links naar rechts. De eerste kleur is Lucifer. Een matte zwart, die niet te zien is op de foto. De tweede kleur heet Orbi en dit is mijn favoriete groen uit dit palette. Een olijfgroene tint met shimmer. Dan hebben we Dimebag. Volgens Sephora metallic lime groen. Ik vind het meer een zachtgroen met lichte shimmer. De vierde kleur is Tequila, een witte shimmer. Dan volgt Clay, beige met gouden shimmer. De zesde tint en de laatste die te zien is op deze foto: Downtown. Een lichte kopertint vol shimmer.

Wederom van links naar rechts. De eerste kleur die je ziet is Clay, die ik hierboven al beschreven heb. Dan weer Downtown en de zevende tint is de best gepigmenteerde tint uit het hele palette: Baroque. Een goudbronzen shimmer. Het palette begint dus mat (Lucifer) en eindigt ook met een matte tint: Leather. Een chocoladebruine kleur.

Alle swatches bestaan uit twee vegen met de vinger. Met uitzondering van Baroque, welke slechts 1 veeg nodig had.

Lucifer, Orbi, Dimebag, Tequila, Clay, Downtown, Baroque, Leather.

Orbi is de mooiste kleur, vind ik zelf, omdat hij meerdere gezichten heeft. Hij schijnt te lijken op M.A.C. Sumptuous Olive, maar volgens mij bevat Orbi meer groen in zich. Zoals je ziet is de shimmer niet overdadig. Het is een prachtig palette voor alle leeftijden.

Clay, de eerste kleur van links, is de enige kleur die echt kleine glitters bevat. Daarom is hij ook iets grittier dan de andere oogschaduws. De shimmer kleuren zijn weliswaar beter gepigmenteerd, maar met de matte kleuren valt ook goed te werken.

Net zoals het Memento Mori palette zijn de oogschaduws zacht van kwaliteit, dat is op zich wel fijn, maar ik merk wel dat dit palette iets meer fall-out heeft. In tegenstelling tot de andere palettes bevat Ludwig vooral rustige kleuren. Je kan er heus een mooie smokey look mee maken, maar het palette is wel gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld Memento Mori met de donkere en apartere kleuren zoals Hard Luck en Tijuana. De meeste mensen weten wel raad met bruintinten en groene accenten. Je kan er niet echt de fout mee in gaan.

Pro’s: mooie verpakking, geen sponsapplicators, brede spiegel, mooie kleuren, goed pigment, fijne kwaliteit.
Con’s: er is wel een beetje fall-out, de oogschaduws neigen tot poederigheid, niet in Nederland verkrijgbaar, best prijzig.
Aanrader? ja, ik vind Memento Mori wel fijner, maar dit is ook een prachtig en fijn palette.

Comments

Kat von D. Ludwig — 4 Comments