Kat von D Memento Mori Palette

Dit was mijn make-up crush en ik ben er nog steeds heel erg gelukkig mee. Hij koste me 36 euro, enkele dagen in spanning afwachten, een zenuwslopende ochtend en een dolgelukkige reis naar Zwolle. Yes! Ik had hem gewonnen! Toen de postbode hem kwam brengen was ik net een klein kind, zo blij. Ik heb dus ook heel veel foto’s gemaakt.

Van l.n.r.: true, solitude, meditation, agatha pink, sugar skull, peggy, hard luck en tijuana.

Kleuren:
True: crème oogschaduw in violet. Geschikt als oogschaduw basis. Wel even laten drogen.
Solitude: iriserend lavendel paars.
Meditation: bleek brons, shimmery.
Agatha Pink: bleekroze, shimmery.
Sugar Skull: bleek geelgoud, shimmery.
Peggy: zeeblauw met gouden mini glitters.
Hard Luck: bosgroen met gouden mini glitters.
Tijuana: bruin-bij-zwart-af met koperen glitters.

Verpakking:
Wit rubberachtig materiaal van buiten met een blauwe tattoeage print. Wit plastic van binnen.  Acht rechthoekige pans van aardig formaat. Twee dubbelzijdige witte applicators met synthetische witte haren. Brede spiegel in de deksel.

Substantie:
Niet brokkelig, maar wel zacht. Je hoeft niet enthousiast heen en weer te vegen om wat oogschaduw op je kwast te krijgen. Hij geeft heel makkelijk poeder af zonder in elkaar te brokkelen en er is geen sprake van rondstuivend poeder.

Pigment:
Geweldig. Alle kleuren zijn prima gepigmenteerd. De foto’s zijn gemaakt zonder basis. Solitude, Meditation en Agatha Pink zijn van zichzelf bleke kleuren, maar de camera doet hen sowieso geen recht. De kleuren zijn echt intens genoeg.

Kleurenkeuze van het palette:
Fantastisch. Je kan zoveel kanten op met deze kleuren, terwijl je slechts acht oogschaduws hebt. Je kan naturel gaan, fel of juist smokey. Alle kleuren kunnen ook prima met elkaar gecombineerd worden. Niets vloekt.

Kwaliteit:
Alleen de kwaliteit van de applicators is ruk. Voor de rest krijg je echt pure luxe. Zeker vergelijkbaar met andere high end merken. Niet alleen qua pigment, ook qua lasting power. De oogschaduws kunnen het een tijdje volhouden zonder primer (dat heb ik getest), maar om het zekere voor het onzekere te nemen, draag ik meestal wel een primer. Verder krijg je ook genoeg eyecandy: een mooie envelop verpakking, vloeipapier met sticker, stevige en prachtig versierde verpakking.

True: de crème oogschaduw:
Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet weten wat ze met True aanmoeten. Is het een lippenstift? Een eyeliner? Nee, het is een oogschaduwbasis / crème oogschaduw. True moet je aanbrengen en even laten drogen. Vervolgens kan je er een andere kleur mee combineren of eroverheen doen. Alle andere kleuren uit het Memento Mori palette worden nog intenser als je ze over True aanbrengt. Dankzij deze basis blijft de oogschaduw langer zitten, maar zijn voornaamste taak is het intensiveren van de kleuren. Daarom gebruik ik meestal ook een normale primer onder de basis, zodat ik 100% zeker kan zijn dat de oogschaduw de hele dag blijft zitten.

High end vs Low end:

Bovenste rij: Memento Mori palette. Onderste rij: 88 shimmer palette. De kleuren zijn gewoon mooier, dieper en intenser bij het Memento Mori palette. Ze brengen fijner aan, minder fall-out. Het 88 palette is geweldig om mee te spelen, maar het Memento Mori palette is fijner voor het echte werk.

Conclusie:
Ik ben duidelijk nog erg verliefd op mijn palette. Maar eerlijk is eerlijk, het IS ook gewoon een fijn product. De prijs lijkt wellicht veel, maar een quattro van Chanel kost rond de veertig euro, voor slechts vier kleuren. Ik raad hem zeker aan en ben ook erg benieuwd naar de andere palettes van Kat von D.

Volgende keer: een Gerard Joling Momentje waarbij van dit palette gebruik is gemaakt.

Comments

Kat von D Memento Mori Palette — 10 Comments

  1. Prettieeeh! Echt mooie kleuren en het design en de verpakking is ook gewoon heel mooi! Fijn dat er ook “spul” bij zit om het nog intenser te maken, daar is over na gedacht!
    Marjolein recently posted..Swatches lakjes

  2. Ziet er mooi uit maar toch iets te prijzig voor mij :p 🙂 Bedankt voor de swatches en review! Nog veel plezier met je palette ! 🙂

  3. Oooh wow, hij is mooi! Waar ligt ie? Want ik denk dat ik deze mee wil nemen a.s zaterdag ipv Sem! 😛
    Angela recently posted..Een onthulling