Kat von D. Metal Orchestra Palette

Ja, ja, iemand is verslaafd aan de Kat von D. palettes. Ik kan er niks aan doen, ze zijn zo mooi! Over Metal Orchestra heb ik lang getwijfeld en uiteindelijk toch maar gedaan. Ik ben heel blij met mijn aankoop en ik kreeg hem ook nog voor een relatief lage prijs! Lees meer voor swatches, foto’s en de review. Pas op: veel foto’s!

Nog even een detailfoto van het prachtige design.

Metal Orchestra is een ouder palette uit de Kat von D. collectie, dus de verpakking is wederom nog van het rubberachtige materiaal. De nieuwere palettes hebben een metaalachtige verpakking geloof ik.

Alle kleuren zonder flits. In tegenstelling tot de nieuwere palettes komt dit palette niet met een oogpotlood, maar met twee synthetische kwastjes die goed dienst doen als lippenseel, maar niet als oogschaduwkwast.

Alle kleure met flits. Kijk hoe de kleuren schitteren! Alleen de zwarte kleur is compleet mat. De laatste tint is een cream eyeshadow.

Van links naar rechts:

  • First Class: shimmery, bijna frosty wit.
  • Techno: lichtblauw met fijne zilveren glitters.
  • Trasher: marineblauw met shimmer.
  • Dagger: nachtblauw met blauwe glittertjes.

Van links naar rechts:

  • Lucifer: mat zwart.
  • Glock: gunmetal grijs met shimmer.
  • Razor Grey: shimmery lichtgrijs met taupekleurige ondertoon.
  • Slayer: zilveren crème oogschaduw.

First Class is hier wat zwaarder aangebracht, maar is wat sheer qua kleur. Het doel is meer om te highlighten dan om te dienen als witte oogschaduw. Techno en Trasher hebben redelijk goed pigment, maar hebben wel last van fall-out. De textuur is fluweelachtig. Dagger is helaas minder goed gepigmenteerd en wat krijtig waardoor de glitters niet mooi tot hun recht komen. Ook Dagger heeft het fall-out probleem.

Lucifer is wat beter gepigmenteerd dan Dagger, maar toch nog wat krijtig. Glock is een ontzettend gave kleur grijs. Boterzacht en goed gepigmenteerd net zoals Razor Grey. Slayer is wat stroef. Als de crème oogschaduws nog zacht zijn, fungeren ze prima als basis. Eenmaal opgedroogd kost het gewoon moeite om de juiste hoeveelheid egaal aan te brengen. Dat is wel jammer, want het is verder een mooi kleurtje.

Al met al is Metal Orchestra een prachtig vormgegeven palette met mooie kleuren. De kwaliteit is wel wat minder dan van de andere palettes die ik heb, maar ook niet slecht te noemen. Glock, Razor Grey en Trasher zijn mijn favoriete tinten.

Dagger heb ik twee keer geswatchted en éénmaal per ongeluk gemixt met lucifer. Dagger is wel echt donkerblauw en niet zwart, hoewel de glitters dan wel beter zichtbaar worden. Ik heb Metal Orchestra gekocht via Ebay. Kat von D. is (nog?) niet in Nederland te koop.

Comments

Kat von D. Metal Orchestra Palette — 1 Comment