Kat von D. Truth Palette

Nou het begint al goed. Prachtige verpakking zoals ik gewend ben van Kat von D, met een rubberachtige buitenkant en een grote spiegel binnenin. Bereid je maar vast voor op veel foto’s.

De meegeleverde kwastjes zijn handig voor de cream oogschaduw en kunnen dubbel dienst doen als lippenseeltje. Voor de gewone oogschaduw zijn ze niet handig.

Sugar Skull: crème wit met gouden glans.
Long Distance: geelgroen met met goudgele glans.
Snake Eyes: limegroen met subtiele gouden glans.
Finland: zeegroene crème oogschaduw.

Praque: donker paarsrood met een rozige gloed.
Galeano: paarstaupe met metallic shimmer.
Rehab: warm champagne met shimmer.
Sister: licht perzik, mat.


Swatches: droog, 1 veeg, geen basis.

Sugar Skull zit ook in mijn Memento Mori palette. Het is een hele mooie kleur. Op deze foto lijkt hij wit, maar bij de Memento Mori swatches lijkt hij goud. Very pretty. Long Distance is een lekker fel kleurtje met een mooie gouden glans. Totaal niet gritty. Snake Eyes doet me erg denken aan The Body Shop #44. De substantie is boterig en zacht. Niet te enthousiast met je kwast in de pan prikken dus. Weinig fall-out, mits je niet teveel oogschaduw in één keer probeert op te brengen.

Praque viel me een beetje tegen. Op Vampy Varnish leek de swatch zo mooi, maar in werkelijkheid zie je weinig terug van de rozige gloed. Je moet de kleur dan echt goed opbouwen, wil je dat resultaat krijgen. Galeano leek me een saai kleurtje, maar die is juist weer gaaf. Hij lijkt soms bleek lavendel met een taupe ondertoon en dan weer is hij donkerder lavendel dat neigt naar heidepaars. Rehab is een leuk nude tintje. Goed als highlighter. Tot zover zijn de oogschaduws lekker zacht. Sister is een beetje meer chalky, maar je kan er nog steeds heel goed mee werken. Voor een matte kleur vind ik hem sowieso goed uitgevoerd. Het is wel jammer dat de kleur een beetje wegvalt op mijn huidskleur.

De crème oogschaduws van de Kat von D. palettes worden snel hard en dan is het lastig om een gelijkmatige kleur te krijgen. Finland kan sowieso niet op zichzelf gebruikt worden. Dat is wel jammer. Als je een kleine hoeveelheid op je ooglid aanbrengt en vervolgens de oogschaduw, dan werkt hij uitstekend als primer. Ik heb vettige oogleden en de oogschaduw bleef gewoon zitten. Maar let op: less is more. Als je Finland onder de oogschaduws gebruikt, worden ze ook intenser van kleur.

Conclusie:

Ik blijf dol op deze palettes. Als ik oogschaduw gebruik, dan gebruik ik het liefste één van mijn Kat von D. palettes. Deze is wederom van goede kwaliteit met mooie kleuren. De kleuren zijn allemaal erg draagbaar, met uitzondering van Praque. Die is wellicht iets te donker voor sommige mensen, maar staat vast mooi in de Outer V, crease of als basis voor smokey eyes.

Kat von D. is te koop bij Sephora USA. Er zijn geruchten dat het merk ook in Nederlandse Sephora’s gaat komen. Tot die tijd moeten we proberen onze slag te slaan op Ebay.

Comments

Kat von D. Truth Palette — 4 Comments